Datum: vrijdag 9 augustus 2019, 23:08 - Auteur: Redactie

Glansrijke seizoensouverture voor NAC Breda in Dordrecht

NAC is het seizoen 2019/2020 goed begonnen. De ploeg van Ruud Brood won vrijdagavond op bezoek bij FC Dordrecht met 0-2 dankzij treffers van Arno Verschueren en Luka Ilic.

Op het veld van het Riwal Hoogwerkers Stadion stonden de enigszins verwachte elf namen aan de aftrap. Nick Olij stond op doel met voor hem Robin Schouten, Roger Riera, Nacho Monsalve en Jethro Mashart. Op het middenveld koos Brood voor Ivan Ilic, Arno Verschueren en Mounir El Allouchi, terwijl voorin Andrija Filipovic, Finn Stokkers en Luka Ilic mochten beginnen.

NAC kende een goed begin, want al binnen een minuut kreeg Luka Ilic de eerste grote kans. Zijn kopbal na een corner ging maar net voorlangs. Het bleek een voorbode voor een goede eerste helft van de Parel van het Zuiden. Keeper Olij had zelfs bijna zijn naam achter de openingsgoal staan, want zijn verre uittrap stuiterde over zijn collega Ten Hove aan de andere kant, maar de bal ging net naast. Tien minuten later was het wel raak. Verschueren kreeg het hoofd tegen een vrije trap van Filipovic en knikte hard raak: 0-1.

Hoewel 0-1 de ruststand was, had het zomaar meer kunnen zijn. Vlak voor de thee kregen Stokkers en Filipovic nog kansen op meer, maar de bal wist het net niet te vinden.

Na rust kreeg de thuisploeg meer de geest. Olij moest een aantal keer in actie komen om zijn doel schoon te houden, maar deed dit met verve. Daardoor bleef NAC op de been en daar profiteerde ploeg van, want na ruim een uur voetballen viel de goal aan de andere kant. Luka Ilic sneed vanaf rechts naar binnen en haalde met links uit. De aanvaller zag zijn poging achter Ten Hove in de verre hoek ploffen: 0-2.

Dordrecht probeerde in het restant van het duel nog wel de anasluitingstreffer te maken, maar NAC kwam niet meer echt in de problemen. Aan de andere kant wist de ploeg niet te profiteren van de ruimte die de thuisploeg liet, waardoor het duel in een 0-2 overwinning voor NAC eindigde.

(bron: nac.nl)

FC Dordrecht – NAC Breda 0-2 (0-1) 0-1 Verschueren, 0-2 Luka Ilic.