Datum: maandag 5 april 2021, 19:19 - Auteur: Redactie

NAC Breda krijgt gevoelige tik van Go Ahead Eagles

NAC heeft opnieuw niet weten te winnen. Go Ahead Eagles was maandagmiddag in Breda met 0-1 te sterk. NAC speelde geen goede eerste helft en ging dan ook rusten met een 0-1 achterstand door een doelpunt van Jeroen Veldmate. De tweede helft speelde NAC een stuk beter dan de eerste, maar het was simpelweg te weinig om aanspraak te maken op een resultaat.

Maurice Steijn gaf vandaag de voorkeur aan Moïse Adiléhou in het hart van de verdediging. De mandekker keerde terug na een avontuur met de selectie van Benin. Malone nam plaats op het middenveld. Ook keerde Anco Jansen terug in de basis, waardoor Kaj de Rooij genoegen moest nemen met een plaats op de bank. Aanvankelijk zou Robin Schouten de geblesseerde Moreno Rutten vervangen, maar Schouten moest de strijd staken in de warming up. Hierdoor werd Darren Maatsen de rechtsachter van vandaag. De volledige basiself: Olij, Maatsen, Adiléhou, Hendriks, Maria, Haye, Malone, Fiorini, El Allouchi, Bilate, Jansen.

 

We waren amper twee minuten onderweg of Nick Olij moest zich al tweemaal heldhaftig voor de bal werpen. De gehele eerste helft kon NAC dan ook geen vuist maken. Go Ahead viel aan en NAC keek toe. Na een half uur spelen kwam dat ook tot uiting in de score. Na een kopbal uit een corner kon Olij in eerste instantie nog redding brengen, maar op de inzet van Veldmate was hij kansloos. 0-1 voor de bezoekers.

Op slag van rust had NAC misschien wel de uitgelezen mogelijkheid kunnen krijgen om de stand gelijk te trekken, ware het niet dat de scheidsrechter een overtreding op El Allouchi van doelman Jay Gorter door de vingers zag.

Na rust moest er iets veranderen, zo vond ook Maurice Steijn. Anco Jansen maakte plaats voor Sydney van Hooijdonk en daarmee werd ook de formatie omgegooid. Malone zakte een linie terug en Darren Maatsen en Michaël Maria werden ‘wingbacks’ in een 3-5-2 opstelling.

Hierdoor veranderde het spelbeeld en ging NAC meer en meer voetballen, maar ook in de tweede helft kon NAC geen potten breken. Met het inbrengen van Kaj de Rooij en Marouan Azarkan werd het nog wel wat offensiever, maar tot grote kansen kwam het eigenlijk niet. Speldenprikjes van Sydney van Hooijdonk, Kaj de Rooij en Mario Bilate waren uiteindelijk niet genoeg om een resultaat te behalen.

Zo liep De Graafschap weer drie punten uit en is het verschil weer vier punten. Almere City komt later op de dag nog uit tegen Roda JC. Mocht Almere winnen, lopen ook zij uit en is het gat met plek twee vijf punten.

Aanstaande vrijdag speelt NAC wederom een thuiswedstrijd. Dan komt Jong Utrecht op bezoek en moet NAC winnen om zich te revancheren.

(bron: nac.nl)