Datum: zondag 11 oktober 2020, 15:45 - Auteur: Redactie

Goed UVV ’40 vecht zich knap terug, maar verliest wederom

Veerkracht en goed voetbal is er wel bij UVV ’40, maar punten nog niet. Zondagmiddag dompelde Hoeven de club uit Ulvenhout in rouw.

Twee gespeeld, nul punten. UVV moest zondag op eigen terrein presteren, anders is de tussenbalans wel erg schraal. Hoeven, dat twee jaar lang geen uitduel won in competitieverband, was dé ploeg die verslagen moest worden op sportpark Jeugdland. Toch kreeg de equipe van coach Jeroen Polman meteen twee flinke tegenvallers te verwerken: 0-2. Via Maikel Jansen kwam UVV verdiend terug in de wedstrijd en toen Sebastian de Meijer de gelijkmaker produceerde vanaf de strafschopstip wist eenieder dat de tweede helft beslissend zou worden.

En ondanks legio kansen op de 3-2, viel de 2-3 vlak voor tijd na een penalty. Ook de 2-4, toen de Bredase dorpelingen meer risico namen om een nederlaag te voorkomen, zou nog vallen. “Vandaag speelden we eigenlijk wel goed”, vertelt routinier Sjoerd Den Dekker aan Voetbalinbreda.nl. “Ik denk dat wij vandaag de meeste aanspraak maakten op de overwinning, maar zij waren scherper. We hadden onze kansen op de 3-2 moeten maken en hun grensrechter vlagt op routine wat momenten terug. We hebben onszelf dus echt tekort gedaan.”

UVV ’40 – Hoeven 2-4 (2-2)
0-1 en 0-2 Hoeven, 1-2 Maikel Jansen, 2-2 Sebastian de Meijer (pen.), 2-3 (pen.) en 2-4 Hoeven