Datum: zaterdag 30 november 2019, 17:05 - Auteur: Redactie

‘Supersub’ Tommy Mol loodst The Gunners voorbij PCP ZA

The Gunners heeft zaterdagmiddag in 4C eindelijk weer gewonnen. Op het gras van de puntloze hekkensluiter PCP ZA moest een invaller na rust het verschil maken.

Op sportpark Lage Kant zagen tientallen toeschouwers hoe het bezoek uit de Haagse Beemden op de counter leek te loeren voor rust. Een vrij open wedstrijd leverde echter geen goals op. Na de pauze brak Tommy Mol (foto) de score open. Al jaren spreekt men van een beloftevolle spits, maar tot dusver maakte hij het nooit echt waar. Is anno 2019, nu hij met regelmaat traint en hier en daar minuten maakt, de tijd daar voor een definitieve doorbraak?

Zijn 0-1 maakte hij op aangeven van Patrick van der Pluym, waarna Mol ook de marge verdubbelde even later na een assist van Nick Collins. Uiteindelijk voltooide de jonge en sterke spits zijn hattrick, toen hij een bal van Laurens Rademaker op een dienblaadje kreeg. PCP zag lijdzaam toen hoe The Gunners profiteerde van een veel betere conditie.

Captain en coach Hassan Lammou blikte met Voetbalinbreda.nl terug op de stadsderby. “De eerste helft vond ik ons nog de bovenliggende partij. Na rust konden we het conditioneel niet meer behappen na een uur spelen, waardoor we drie tegengoals moesten slikken. Maar het was wel een goede wedstrijd waarin ik goede dingen heb gezien waar we verder op kunnen bouwen, te beginnen volgend weekend bij DOSKO ZA.”

In het uitkamp was trainer René van Nijnatten in zijn nopjes met de langverwachte driepunter in Brabantpark. “Vijf minuten ma rust heb ik Daniël Zwanenburg en Kevin Visser gewisseld. We waren niet effectief. Dat Tommy Mol dan invalt en drie goals maakt, dat is geweldig. Of dit de ommekeer is? Volgende week thuis tegen Boeimeer.”

PCP ZA – The Gunners 0-3 (0-0) 0-1, 0-2 en 0-3 Tommy Mol.