Datum: zondag 31 maart 2019, 18:19 - Auteur: Mica de Montigny

Groen-Wit beukt zich door ‘antivoetbal’ van Bavel heen

VIDEO – Afgelopen weekend slaagde Bavel er nog wel in om op ultradefensieve wijze Groen-Wit te kloppen in 3B (1-0, red.). Zondagmiddag verloren de Bredase dorpelingen echter volledig terecht, al stonden ze nog wel even op winnen.

“Ik schaam me dat we hier niet hebben gewonnen”, was Groen-Wit-trainer Martijn van Galen niet mals zeven dagen eerder op sportpark de Roosberg. Hij zag Groen-Wit toen het spel maken en de meeste kansen krijgen, maar dankzij een benutte pingel van Sander van Gils ging Bavel er toen met de volle buit vandoor. En even leek het er op dat de equipe van coach Osman Erbas weer zou winnen van zijn voormalige ploeg. Sander van Gils profiteerde van een totaal onnodige uittocht van Nigel Pieter. De jonge doelman liep veel te ver uit zijn doel, werd gepasseerd door wederom Van Gils en zag de bal tegen het net rollen: 0-1 aan de Postillonstraat.

Een volledig onterechte tussenstand in Princenhage, waar Groen-Wit de enige ploeg was die wilde voetballen. Voor rust was de Bavel-keeper, die inmiddels duidelijk zijn teamgenoten is ontgroeid qua niveau, de grote frustratie van de thuisploeg. “We stuitten steeds op een voortreffelijke Glenn van Peer”, keek Van Galen na afloop terug op het duel toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. De kleine ballenvanger was net als in het ‘heenduel’ onpasseerbaar. Behalve vanaf de strafschopstip. Vorig weekend miste Tijn van Galen nog in extremis de kans op de gelijkmaker door een penalty op de paal te knallen, deze keer liet hij het over aan Ahmed Zerouali.

De ervaren balkunstenaar had toen samen met Imad Zriouil aan de linkerflank al meerdere malen heel wat panna’s uitgedeeld, maar hij moest nu vanaf elf meter leveren nadat zijn broertje Zakaria Zerouali was gevloerd in de vijandelijke zestien. En dat deed hij, al zat Van Peer wel in de goede hoek: 1-1. Een belangrijke, maar onbevredigende gelijkmaker. Waarom? Omdat Bavel helemaal niets deed wat met voetbal te maken had. Alleen achterover leunen, ballen wegrammen en stiekem op een counter geilen. Het kan wellicht ook niet beter zonder vedette Robin Adriaansen. Gelukkig voor de echte voetballiefhebbers viel de verlossende thuisgoal in de slotfase. “Uit een spelhervatting waar we de hele week op hebben getraind”, aldus Van Galen.

Zerouali gaf een vrije trap voor in de box en Mardoche Mputu (foto) knikte het leer achter Van Peer. Die goal bleek winnend, waardoor Groen-Wit nu stevig op de vierde plek staat met vier punten meer dan Bavel, dat een rampzalig 2019 beleeft vol puntenverlies. Het moet tevens oppassen dat Oosterhout en Baardwijk met drie punten minder niet langszij zullen komen. “Vorige week speelde Bavel ook verdedigend voetbal, dus ik ben blij dat we winnen. We worden steeds meer een team. We staan bovenaan in de tweede periode en hopen vierde te worden op de ranglijst”, besloot Van Galen.

Na afloop zingen onder meer de geschorste Mouhcine Zerouali en de geblesseerde captain Oualid Saadouni ‘Osman bedankt’. De geparkeerde auto’s toeteren als vanouds en de sfeer is top. Volgend weekend krijgt Groen-Wit bezoek van ZIGO. Bavel reist dan af naar Irene ’58 in de hoop toch nog die vierde plek terug te veroveren van Groen-Wit aan het eind van de campagne.

(In onderstaande video is te zien hoe Zakaria Zerouali gevloerd wordt en een penalty krijgt. Ahmed Zerouali trapt het leer koelbloedig binnen. Ook de winnende goal van Mardoche Mputu staat ‘op camera’.)

Groen-Wit – Bavel 2-1 (0-0)
0-1 Sander van Gils, 1-1 Ahmed Zerouali (pen.), 2-1 Mardoche Mputu.