Datum: zondag 28 april 2019, 18:18 - Auteur: Redactie

Groen-Wit blameert zich bij nummer laatst Waspik

Voor Groen-Wit lijkt het einde zonder prijs te worden in 3B. Zondagmiddag verloren de technici uit Princenhage bij de drager van de rode lantaarn: Waspik.

Het seizoen van Groen-Wit lijkt als een nachtkaars te doven. Even mengde de club uit Princenhage zich in de top drie met de koploper in het vizier, inmiddels lijkt de vierde plek het eindstation te worden voor de Bredanaars, die zondag een vreselijke middag meemaakten. Het begon al in de preparatie: vanwege personele problemen keepte de goalie van Groen-Wit O19 en zaten er ook vier junioren in de selectie.

Ahmed Zeoruali had een dikke enkel, maar verscheen wel aan de aftrap. Hij scoorde zelfs de 0-1. Maar omdat andere basisklanten als Aaron Den Ouden en Jonathan van Haperen ook moesten spelen met blessures, werd duidelijk dat het tegen angstgegner Waspik weer een lastige pot zou worden. En zo geschiedde. De dorpelingen maakten uit het niets de gelijkmaker en kwamen zelfs op voorsprong na een bizarre penalty.

Toch produceerde Mardoche Mputu nog de 2-2, maar daarna was het gedaan voor de gasten. Zelf kans missen en Waspik counterend naar glorie. Het werd uiteindelijk 5-2, waar Groen-Wit juist op zoek ging naar de overwinning. “Dit is zeer frustrerend”, zuchtte coach Martijn van Galen tegenover Voetbalinbreda.nl. “We moeten de komende weken aan de bak. Op deze manier kunnen we en mogen we niet afsluiten.” Komend weekend is Groen-Wit vrij.

Waspik – Groen-Wit 5-2 (1-1)
0-1 Ahmed Zerouali, 1-1 en 2-1 (pen.) Waspik, 2-2 Mardoche Mputu, 3-2, 4-2 en 5-2 Waspik.