Datum: zondag 13 november 2022, 20:57 - Auteur: Redactie

Dodelijk spitsenduo bezorgt Groen-Wit de periodetitel

Het is duidelijk: in 3A is er één club de baas voorlopig. En dat is Groen-Wit, want zondagmiddag won het knap bij DSE in Etten-Leur, waardoor het kampioen is van de eerste periode en dus om promotie zal gaan spelen aan het eind van het seizoen.

Het was een pittige eerste helft, waarin het thuispubliek trots toe kon kijken hoe DSE voor de dag kwam. Gescoord werd er echter niet. Althans, namens de gastheren. Want Zakaria Zerouali (foto, links) deed dat wel in het hol van de leeuw. Bij die ene treffer bleef het voor rust, maar na de pauze sloeg Tijn van Galen (foto, rechts) toe. Hij prikte de 0-2 binnen en was ook verantwoordelijk voor de mooiste goal van de middag. Net buiten de vijandelijke zestien volleerde hij een bal met zijn linker in de verre hoek: pure klasse van de spits.

De defensieleider van DSE, Alex van Dorst, keek met Voetbalinbreda.nl terug op de thuisnederlaag. “Groen-Wit is een hele goede ploeg, maar we hebben momenten van de wedstrijd zeker goed meegedaan. Zij hadden de eerste helft het meeste balbezit, maar misschien kregen wij wel de beste kansen toen. Ze zijn alleen individueel zo sterk, als we een steekje laten vallen is het gelijk raak. We kwamen na de 0-1-ruststand goed de kleedkamer uit, maar toen het 0-2 werd was het echt wel klaar met ons.”

In het uitkamp was trainer Oualid Saadouni uiteraard zeer blij met de zege en de status als periodekampioen. “Dit was een goede wedstrijd van onze kant. Alle spelers haalden een dikke voldoende. We hebben veel kansen gecreëerd en misschien twee kansen weggegeven. Ik heb genoten. Wat ons succes maakt? Verschillende factoren. Kwaliteit van de selectie, een hele brede selectie en de trainings- en wedstrijdmentaliteit die we laten zien die misschien voorgaande jaren werd gemist bij momenten. Ik probeer samen met assistent Ahmed Kasmi de boel op scherp te houden elke training en wedstrijd weer”, aldus de voormalige zaalvoetbalinternational.

DSE – Groen-Wit 0-3 (0-1)
0-1 Zakaria Zerouali, 0-2 en 0-3 Tijn van Galen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss