Datum: zondag 6 oktober 2019, 17:20 - Auteur: Mica de Montigny

Groen-Wit deelt goed Dubbeldam een gevoelige tik uit

Een gehavend Groen-Wit trakteerde zijn trouwe thuispubliek zondagmiddag op een puike zege in 3B. Dubbeldam leed zijn eerste nederlaag.

Kijkend naar de waslijst van afwezigen valt het alleen maar meer te prijzen dat Groen-Wit op eigen terrein afrekende met Dubbeldam. In Princenhage kon men geen beroep doen op onder meer Oualid Saadouni, Mouhcine Zeroauli, Senen Lindenborgh, Muca Aydin, en spitsen Koen Vaas en Chafik Boushaba. Toch namen de Bredanaars al snel de leiding, toen verdediger Ibo Aydin trefzeker was. En hoe! Van bijna 30 meter knalde de Bredanaar de bal stijf in de kruising.

Met vier jeugdspelers in de basis en één op de bank was Dubbeldam toch niet in staat indruk te maken. Uiteindelijk was het Ahmed Zerouali die de wedstrijd beslissen kon. De routinier speelt sinds dit jaar als aanvoerder van het tweede, maar stelde zich toch beschikbaar vanwege alle absenties. Dat deed hij met verve. Na een mooie aanval prikte hij de verlossende 2-0 binnen. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met coach Martijn van Galen.

“Eerste helft ging gelijk op, waarin Dubbeldam meer balbezit had. Ook omdat we met 1-0 voor stonden. Na onze eerste mooie treffer kregen we in de tweede helft kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Ahmed maakte hem. Met veel inzet en teamspirit trekken we de 2-0 over de streep. Best knap, want Dubbeldam heeft een behoorlijke ploeg”, aldus de ex-prof. Komend weekend volgt voor Groen-Wit de kraker bij de nog ongeslagen koploper Bavel.

Groen-Wit – Dubbeldam 2-0 (1-0)
1-0 Ibrahim Aydin, 2-0 Ahmed Zerouali.