Datum: zondag 20 november 2022, 16:07 - Auteur: Redactie

Groen-Wit dendert door tegen HVV ’24 in duel van tien treffers

Niemand lijkt periodehouder Groen-Wit ook van de titel te kunnen houden straks. Zondagmiddag was de koploper na rust pas te sterk voor HVV ’24 in 3A.

De uitslag is natuurlijk gigantisch, maar zo slecht was het bezoek uit Hulst niet. Sterker nog, winnend trainer Oualid Saadouni respecteert het Zeeuwse HVV. “Ze scoorden drie goals op ons terrein, maar het waren wel goals uit een directe vrije trap, een vrije trap vanaf de zijkant en een counter. Toch is het het een goed voetballende ploeg, want ze hebben ons ook gewoon onder druk gezet. HVV is een leuk team”, citeerde Voetbalinbreda.nl de voormalige zaalvoetbalinternational.

En het stond overigens in de tweede helft 2-3, maar Groen-Wit scoorde in het laatste kwartier vijf (!) goals, waardoor de zege grandioos overkwam. Het ging echter moeilijker dan het lijkt. Voor rust opende de man in vorm Cheyondre Richardson de score, maar HVV bepaalde de ruststand op 1-1. Na rust kwam het tot tweemaal toe op voorsprong, Tijn van Galen (foto, rechts) had tussendoor nog de 2-2 geprikt. Toen het echt moeilijk werd, stond de ervaren Chafik Boushaba op: 3-3.

Zijn cruciale gelijkmaker leidde tot legio goals: Zakaria Zerouali (foto, links), Jop van Galen, captain Abdel Zerai en nieuweling Yazid Shrir maakten de zevenklapper compleet aan de Postillonstraat. De koplopers uit Princenhage hebben een gat geslagen van zes punten op alle concurrenten.

Groen-Wit – HVV ’24 7-3 (1-1)
1-0 Cheyondre Richardson, 1-1 en 1-2 HVV ’24, 2-2 Tijn van Galen, 2-3 HVV ’24, 3-3 Chafik Boushaba, 4-3 Zakaria Zerouali, 5-3 Jop van Galen, 6-3 Abdel Zerai, 7-3 Yazid Shrir.