Datum: zondag 4 november 2018, 17:55 - Auteur: Redactie

Groen-Wit en Oosterhout delen de buit ondanks hattrick Van Galen

Drie keer kwam Groen-Wit op voorsprong zondagmiddag in 3B. Drie keer pareerde Oosterhout in Princenhage, waardoor het publiek de grote winnaar werd aan de Postillonstraat.

De kleine Bredase volksclub opende zondag de score via topscorer Tijn van Galen. Oosterhout kwam echter al snel op gelijke hoogte en wat er daarna volgde was een vervelende repeterende breuk. Van Galen bood de thuisploeg de voorsprong weer, maar opnieuw werden de bordjes in evenwicht gehangen. En ook voor de derde keer gebeurde het zelfde.

Groen-Wit kreeg twee strafschoppen in totaal en die werden ook keurig benut, de bezoekers een. Het leverde een puntendeling op, waarbij het (neutrale) publiek de grote winnaar dus werd. “We hebben goed gespeeld tegen een goede tegenstander”, vond coach Martijn van Galen na afloop toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “Voor rust waren we goed.”

“Maar na de pauze nam Oosterhout het initiatief. Wij werden uit de omschakeling gevaarlijk. Ondanks de prima teamprestatie, hebben we de tegengoals wel te makkelijk weg gegeven.” In de slotfase viel doelman Nigel Pieter overigens uit met een blessure. Volgend weekend is Groen-Wit vrij, maar de dinsdag erna volgt het bekerduel bij tweedeklasser Beek Vooruit.

Groen-Wit – Oosterhout 3-3 (2-1)
1-0 Tijn van Galen, 1-1 Oosterhout, 2-1 Tijn van Galen (pen.), 2-2 Oosterhout, 3-2 Tijn van Galen (pen.), 3-3 Oosterhout.

(foto’s door Jos Thommassen)