Datum: zondag 3 december 2023, 19:45 - Auteur: Redactie

Groen-Wit en Oosterhout houden elkaar in evenwicht

De derby tussen Groen-Wit en Oosterhout eindigde zondagmiddag in 3B onbeslist. Opvallend was de bliksemrentree van de in Portugal studerende Tijn van Galen.

Aan de Postillonstraat was de gevoelstemperatuur welhaast ondraaglijk, maar toch schoten Groen-Wit en Oosterhout uit de startblokken. De bezoekers waren van plan sportieve wraak te nemen, want een half jaar geleden degradeerden zij nog in de nacompetitie op het gras van Groen-Wit (5-2), dat later niet kon promoveren op zijn beurt door de finale te verliezen. Maar van die wraak kwam niet veel terecht, althans in de beginfase van de kraker.

De thuisclub nam namelijk de leiding via Jeremy Goveia. Hij was het eindstation van een aanval, waarbij Cheyondre Richardson een voorzet gaf op Jouad Dahmani, die de bal met zijn borst op een presenteerblaadje kon leggen voor Goveai: zijn intikker betekende 1-0. Het antwoord van de Oosterhouters volgde echter al snel. Nog voor rust kantelde het spelbeeld en schilderde Anouar Moukouh een vrije trap prachtig in het vijandelijke doel.

Na rust begon het te sneeuwen, te vriezen en te vervelen. Weinig hoogstaand spel, geen levensgrote kansen en geen doepunten. Wél de tijdelijke rentree van spits Tijn van Galen bij de thuisclub. De in Portugal studerende spits keert na de winterstop pas terug in Princenhage, maar was jarig en bracht het weekend door in Breda met zijn familie. Hij kreeg van trainer Oualid Saadouni een halfuur speeltijd, maar scoren lukte niemand meer dus.

Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide partijen, te beginnen met de geblesseerde Oosterhout-aanvoerder Jari van Helvoort. “Ik wilde meedoen, maar kreeg dinsdag op de training een terugslag, helaas. Vandaag was het een vechtwedstrijd op een slecht veld na rust. Voor rust begon Groen-Wit goed en kregen we flashbacks naar de verloren nacompetitie-wedstrijd eerder dit jaar, maar daarna werden wij steeds beter.”

Namens het thuiskamp was linksback Imad Zriouil (foto) degene die commentaar gaf namens de regerend bekerwinnaar. “Er zat meer in voor ons. Verdedigend gaveb we bijna niks weg, we hadden de betere kansen, maar de tweede goal viel niet. Oosterhout was nu wel beter dan afgelopen zomer, toen we ze uitschakelden. Hun nummer 10 (Diae Abjij, red.) speelde toen niet en nu wel, hij is goed en verder hebben ze wat nieuwe jongens, zag ik.”

Groen-Wit – Oosterhout 1-1 (1-1)
1-0 Jeremy Goveia, 1-1.