Datum: zondag 18 november 2018, 17:23 - Auteur: Redactie

Groen-Wit ervaart frusterende middag op bezoek bij Baardwijk

De nasleep van het doordeweekse verloren bekerduel bij Beek Vooruit is zondag in 3B voelbaar geworden voor Groen-Wit. Baardwijk was in Waalwijk de sterkste van de twee.

Tijdens de openingsfase hadden de bezoekers uit Princenhage nog kansen, maar Zakaria Zerouali had geen geluk. Eerst werd hij belaagd door de vijandelijke keeper, die slechts geel kreeg en daarna werd hij afgefloten omdat de leidsman vond dat de keeper een blessure had opgelopen tijdens die actie: pech voor de Bredanaars.

Daarna kantelde de wedstrijd. Binnen elf minuten stond het 3-0. De 1-0 was een afstandsschot, de 2-0 viel na slecht verdedigen bij een voorzet en de 3-0 was echt schandalig. Diverse spelers hadden de aanval kunnen onderscheppen, maar trokken hun pootje terug. De tweede helft hadden de Bredanaars misschien wel 90 procent procent balbezit. Dat liet de tegenstander ook toe.

“Maar we creëren te weinig. Slechts een bal op de paal. Vervolgens 1 op 1 gaan spelen enn dan voorkomt keeper Nigel Pieter nog een aantal keren de 4-0.  Al met al een off day van Groen-Wit en we moeten de schuld bij ons zelf zoeken”, aldus trainer Martijn van Galen na de pot voetbal tegen Voetbalinbreda.nl. Komend weekend krijgt Groen-Wit de kans op eerherstel: dan reist het af naar Irene ’58.

Baardwijk – Groen-Wit 3-0 (3-0)
1-0, 2-0 en 3-0 Baardwijk.