Datum: zondag 2 oktober 2022, 17:11 - Auteur: Redactie

Groen-Wit haalt na rust hard uit tegen verdedigend Schijf

Groen-Wit heeft zijn trouwe thuispubliek getrakteerd op een klinkende zege. In 3A werd Schijf na rust van de mat gespeeld.

Aan de Postillonstraat botste de equipe van de nieuwe coach Oualid Saadouni op de Schijfse muur, maar toch opende Zakaria Zerouali (foto, links) de score. Schijf was brutaal ondanks het mindere balbezit en initiatief, maar scoorde toch de gelijkmaker: 1-1 met rust. Na de pauze schakelde Groen-Wit het zogenaamde tandje bij en ging het hard voor de ploeg uit Princenhage.

Tijn van Galen (foto, rechts) bevrijdde Groen-Wit met de 2-1, waarna good old Ahmed Zerouali de 3-1 maakte. Het slotakkoord was voor nieuweling Cheyondre Richardson: 4-1. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met de winnende aanvoerder Abdel Zerai. “Voor rust was het lastig om er doorheen te komen, maar na rust speelden we sneller de bal rond en liep het goed.”

“Wij waren de betere partij. Zij kregen in de eerste helft een kans en dat leverde meteen een goal op. Verder groeven zij zich in, dat was duidelijk hun tactiek”, aldus de ervaren kracht. Na de 1-1 van vorig weekend bij Clinge is Groen-Wit nu boven komen drijven na de tweede speelronde. Met vier punten uit twee duels is de start dus redelijk tot goed te noemen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Groen-Wit – Schijf 4-1 (1-1)
1-0 Zakaria Zerouali, 1-1 Schijf, 2-1 Tijn van Galen, 3-1 Ahmed Zerouali, 4-1 Cheyondre Richardson.