Datum: zondag 24 oktober 2021, 18:05 - Auteur: Redactie

Groen-Wit haalt uit bij Clinge en ruikt de koppositie

Groen-Wit heeft in 3A slechts een club die het nog beter doet (koploper HVV ’24, red.). Zondagmiddag won de club uit Princenhage in elk geval knap op het gras van Clinge en staat het stevig op de tweede plek.

Voor Clinge was het al binnen minuut raak: 1-0. Maar net zo snel pareerde het bezoek uit Breda: 1-1 dankzij Tijn van Galen. “En daarna kregen we meer grip op Clinge en kregen we de betere kansen”, vertelde coach Martijn van Galen aan Voetbalinbreda.nl. Hij keek meer dan tevreden toe hoe Ahmed Zerouali de voorsprong bood aan de club uit Princenhage, waarna Kevin de Haan de marge uitbreidde: 1-3.

De Zeeuwse gastheren lieten zich echter niet zomaar opzij duwen door de jonge bezoekers en produceerden de aansluitingstreffer. Dat was het moment voor Yassine el Allouchi om de deur hard in hun gezicht dicht te gooien, want na zijn treffer was het over en sluiten. Spits van Galen maakte zelfs nog zijn tweede goal van de middag. “Na rust speelden we collectief een prima duel”, aldus de winnende trainer.

Clinge – Groen-Wit 2-5 (1-1)
1-0 Clinge, 1-1 Tijn van Galen, 1-2 Ahmed Zerouali, 1-3 Kevin de Haan, 2-3 Clinge, 2-4 Yassine el Allouchi, 2-5 Tijn van Galen.