Datum: zondag 14 april 2024, 16:23 - Auteur: Redactie

Groen-Wit haalt uit bij middenmoter TSV Gudok

Periodekampioen Groen-Wit won zondag met gemak van TSV Gudok. De concurrenten voor de koppositie wonnen echter ook, waardoor het seizoen wat dat betreft als een nachtkaars gaat doven.

Zeven dagen eerder vergooide de club uit Princenhage een grote kans op de titel door thuis met 2-1 van directe concurrent Trinitas Oisterwijk te verliezen, enkele dagen later volgde de bekendmaking van de terugkeer van Martijn van Galen als hoofdtrainer komende zomer en dus moest er in Tilburg ook een goed antwoord komen van de spelersgroep. En dat goede antwoord kwam er. Het was aan Yazid Shrir te danken dat er tijdens de rust genoten kon worden van een voorsprong, want hij kapte naar binnen en trof het doel door in de korte hoek te knallen.

Na de pauze werd het al rap 0-2: Jeremy Goveia was alert bij de tweede paal na een corner. En de Bredase hoekschoppen waren prima te noemen, want ook Dirk Goudbeek (foto) prikte raak uit zo’n standaardsituatie: hij kopte knap binnen. Het laatste doelpunt van de middag kwam op naam van spits Tijn van Galen, die een steekballetje van Goveia keurig afrondde. “Een solide overwinning van ons. Wij moeten er de komende weken gewoon zijn als één van onze concurrenten een misstap maakt”, aldus Groen-Wit-coach Oualid Saadouni tegen Voetbalinbreda.nl na afloop.

TSV Gudok – Groen-Wit 0-4 (0-1)
0-1 Yazid Shrir, 0-2 Jeremy Goveia, 0-3 Dirk Goudbeek, 0-4 Tijn van Galen.