Datum: zondag 25 november 2018, 17:07 - Auteur: Redactie

Groen-Wit is ‘boos’ en repareert de schade volledig na rust

Groen-Wit deed zondagmiddag wat het moest doen in 3B: winnen bij de hekkensluiter. Het gepromoveerde Irene ’58 kwam nog wel op voorsprong, maar na rust reageerden de Bredanaars naar behoren.

“Ik ben in de rust wel even boos geworden”, doelde trainer Martijn van Galen op de 1-0-achterstand in Den Hout toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak na afloop. “Maar de tweede helft was een stuk beter van ons.” En hoe. Abdel Zerai gaf de bal het laatste zetje na een scrimmage in de vijandelijke zestien (1-1) en toen Zakaria Zerouali werd gevloerd in het strafschopgebied van de dorpelingen ontfermde spits Tijn van Galen zich over die buitenkans.

De jongeling faalde niet: 1-2. Het uitpubliek in extase vanwege de zogenaamde kanteling. Uiteindelijk besliste Zakaria Zerouali (foto, rechts) de wedstrijd, toen hij oog in oog met de Irene-keeper het koelst was. “We hebben nog grote kansen gehad op een mooiere uitslag, maar die gingen er niet in”, aldus Van Galen. Groen-Wit staat op de gedeelde zesde plek en treedt komend weekend thuis aan tegen titelfavoriet TSC.

Irene ’58 – Groen-Wit 1-3 (1-0)
1-0 Irene ’58, 1-1 Abdel Zerai, 1-2 Tijn van Galen, 1-3 Zakaria Zerouali.