Datum: zaterdag 8 april 2023, 18:28 - Auteur: Redactie

Groen-Wit is kwartfinalist na klapper op gras van RCS

Na een bizar spektakelstuk is Groen-Wit zaterdag verzekerd van een plek in de kwarfinale van het bekertoernooi. Spits Tijn van Galen (foto) was de grote man op het gras van RCS.

Waarom bizar vraagt U zich af? Stoelriemen vast. In Oost-Souburg, 100 kilometer rijden vanaf de Postillonstraat, was RSC aan het stralen voor rust. Goed voetbal in combinatie met de openingstreffer beloofde niet veel goeds voor Groen-Wit, dat bij vlagen zoek werd getikt. Maar, de Bredanaars hebben spits Van Galen in de gelederen en die etaleert al langere tijd dat hij een parel is in het regionale voetbal.

Terwijl de thuisclub de 2-0 rook, scoorde Van Galen de gelijkmaker. Een volley uit een onmogelijke hoek: schitterend. En de 1-2 viel daarna ook nog tot verbijstering van de thuisfans. Van Galen streepte een vrije trap strak in de winkelhaak, waardoor de wedstrijd op zijn kop stond en de zondag derdeklassers de rust in gingen met een voorsprong tegen de zaterdag tweedeklasser.

Na rust hoopten de Zeeuwen op de ommekeer en die leek er te komen na de snelle 2-2, maar was Van Galen in staat zijn hattrick te voltooien: 2-4. Op dat moment drukten de Brabanders door en was Dirk Goudbeek de maker van de 2-4. Yazid Shrir gaf de uitzege nog extra elan door in de slotfase de vijfde treffer te laten noteren en dat leidde tot een explosie van vreugde in het uitkamp.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Groen-Wit-coach Oualid Saadouni. “Voor rust werden wij een beetje weggespeeld, maar scoorde Tijn (Van Galen, red.) twee wereldgoals. Na rust hebben we gebruik gemaakt van de ruimtes die we kregen en speelden we beter. Wat nu? De kwartfinale. Als we die ook winnen, spelen we volgend seizoen in de landelijke KNVB Beker met profclubs.”

RCS – Groen-Wit 2-5 (1-2)
1-0 RCS, 1-1 en 1-2 Tijn van Galen, 2-2 RCS, 2-3 Tijn van Galen, 2-4 Dirk Goudbeek, 2-5 Yazid Shrir.