Datum: zondag 11 juni 2023, 17:40 - Auteur: Redactie

Groen-Wit kegelt Oosterhout uit de tweede klasse

In het hete Princenhage is Oosterhout op beschamende wijze van zijn tweede klasse-status geraakt. Derdeklasser Groen-Wit was zondagmiddag een maatje te groot en mag naar de finale om promotie volgend weekend.

Het Haags sportpark was een stuk rustiger dan normaal. Met meer dan 30 graden en de brandende zon kozen veel fans er voor om thuis te blijven of ergens aan het water te liggen, maar zij zouden spektakel missen. De thuisclub van trainer Oualid Saadouni was een tornado het eerste halfuur. Dat Oosterhout een treetje hoger acteerde, was werkelijk in niets af te lezen. Het resulteerde al rap in de 1-0.

Cheyondre Richardson, na een puike eerste seizoenshelft en een terugval na de winterstop, herpakt zijn vorm weer. Hij opende de score en zag hoe spits Tijn van Galen (foto, rechts) de marge verdubbelde. Ook Zakaria Zerouali, tevens in bloedvorm, maakte er 3-0 van. Vlak voor rust zorgde Jonathan Juya nog voor de 3-1 en er kwamen meer kansen voor de Oosterhouters van trainer Stijn Biemans.

Sandro Ariza miste voor open goal na rust en toen was het over, want Richardson en laatste man Jop van Galen bepaalden de eindstand op 5-1 na enkele corners. Het verschil in energie en spelvreugde tussen beide teams was simpel te groot en in het voordeel van kersvers bekerwinnaar Groen-Wit. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met twee rivalen op het veld, die jaren geleden samen speelden bij Baronie.

“Of ons zelfvertrouwen groot is? Ja, als wij gewoon 100 procent geven ben ik er van overtuigd dat we iedereen kunnen pakken. En de analyse vooraf van onze coaches klopte ook. Wij wisten meteen waar we aan toe waren. De zwakke punten van Oosterhout kenden we, bijvoorbeeld dat hun keeper niet van zijn lijn durfde te komen en dat ze mede daarom zwak waren bij hoekschoppen”, vertelt doelpuntenmaker Richardson.

“En wij weten ook als we net zoveel energie in de wedstrijd stoppen als de tegenstander, we de kwaliteiten die we hebben boven zien komen drijven. Zelf ben ik blij dat ik belangrijk kon zijn vandaag. We moeten er nu volgende week weer staan voor een nog een finale, want we zijn nog niet klaar.” In het uitkamp klonk spits Ariza niet zo blij, uiteraard. Hij neemt afscheid van voetbal in een eerste elftal, met een degradatie.

“We kwamen vlak voor rust nog sterk terug, maar missen een kans en voor rust mist ik een kans ook, het ging snel. In de tweede helft was het weer niks. We hebben niet laten zien wat we kunnen. We zijn beter dan dit. Maar 5-1 zegt genoeg”, aldus de sumpathieke aanvaller. Oosterhout wordt derdeklasser. Groen-Wit mag dromen van de zondag tweede klasse op neutraal terrein komend weekend tegen Veritas.

Groen-Wit – Oosterhout 5-1 (3-1)
1-0 Cheyondre Richardson, 2-0 Tijn van Galen, 3-0 Zakaria Zerouali, 3-1 Jonathan Yuya, 4-1 Cheyondre Richardson, 5-1 Jop van Galen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss