Datum: zondag 21 oktober 2018, 16:11 - Auteur: Redactie

Groen-Wit klimt dankzij ruime thuisoverwinning op Waspik

De kwakkelende weken van Groen-Wit hebben de ploeg uit Princenhage goed wakker gemaakt in 3B. Zondagmiddag werd er namelijk opnieuw gewonnen: ditmaal was Waspik het slachtoffer.

Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten aan de Postillonstraat en kreeg direct een prachtgoal voorgeschoteld. Ahmed Zerouali stiftte de bal tot bij zijn broertje Zakaria (foto, rechts), die op zijn beurt keurig afrondde: 1-0. De thuisclub zou wat later ook nog op 2-0 komen door hem, nadat Waspik vakkundig werd weggespeeld door de technici.

In de tweede helft was Tijn van Galen die zijn neusje voor de goal weer eens bewees: de zoon van de trainer bepaalde eindstand daarmee op 3-0. Anders dan de uitslag doet vermoeden vochten de bezoekende dorpelingen voor wat ze waard waren. “Makkelijk was het niet, maar geflatteerd ook zeker niet”, vertelde winnend trainer Martijn Van Galen tegen Voetbalinbreda.nl.

In tegenstelling tot veel tegenstander van Groen-Wit, groef Waspik zich niet in. “Waspik wilde voetballen, dat verdient zeker een compliment.” Enfin, het thuispubliek kon met een warm gevoel huiswaarts. Volgend weekend reist Groen-Wit af naar DESK, dat vandaag met 3-0 van Bavel verloor en ook nog twee rode kaarten pakte in het Bredase dorp. 

Groen-Wit – Waspik 3-0 (2-0)
1-0 en 2-0 Zakaria Zerouali, 3-0 Tijn van Galen.