Datum: zondag 11 december 2022, 17:59 - Auteur: Redactie

Groen-Wit klopt titelconcurrent Wernhout en moet kampioen gaan worden

In een rechtstreeks gevecht met naaste belager Wernhout maakte Groen-Wit zondagmiddag indruk in 3A. De Bredase koploper won met grote cijfers van de bezoekers uit het grensdorp.

Aan de Postillonstraat is het nooit saai. Nooit. En het voetbal is vaker goed dan slecht. Dat is de sleutel tot succes van het huidige Groen-Wit, dat de aanval op zijn troon van Wernhout met succes in de kiem smoorde. De nummer 2 vlakbij de Belgische grens opende na een gemiste kans van Yassine el Allouchi nog wel brutaal de score om zijn intenties waar te maken, maar al rap kopte verdediger Jop van Galen de gelijkmaker knap binnen na een corner.

En het werd nog mooier voor rust: Cheyondre Richardson profiteerde van een rebound nadat captain Abdel Zerai (foto) op de paal schoot: 2-1. Maar vijf minuten na rust was de topper alweer in evenwicht. Nauwelijks bijgekomen van de vreugde, kregen de bezoekers een flinke tik op de kin. Verdediger Mucahit Aydin knikte een bal binnen en dat bleek de opmaat naar meer. Specialist der elf meter trappen Zerai faalde niet toen Groen-Wit een penalty mocht nemen.

En toch was Wernhout nog niet uitgeteld toen in de 65ste minuut een rebound binnen werd geprikt: 4-3. Op dat moment stond Richardson op. De kleine ex-aanvaller van Baronie faalde oog in oog met de vijandelijke keeper niet (5-3) en was met het hoofd ook nog verantwoordelijk voor de 6-3, waarmee hij zijn hattrick voltooide. In de slotminuten pikte ook invaller Dirk Goudbeek nog zijn goaltje mee. Groen-Wit gaat als nummer 1 de winterstop in met acht punten meer dan nummer 2 Wernhout: klasse.

Groen-Wit – Wernhout 7-3 (2-1)
0-1 Wernhout, 1-1 Jop van Galen, 2-1 Cheyondre Richardson, 2-2 Wernhout, 3-2 Muca Aydin, 4-2 Abel Zerai (pen.), 4-3 Wernhout, 5-3 en 6-3 Cheyondre Richardson, 7-3 Dirk Goudbeek.