Datum: zondag 12 mei 2019, 16:40 - Auteur: Redactie

Groen-Wit legt Irene ’58 over de knie in Princenhage

Groen-Wit kende een heerlijke voetbalzondag. Aan de Postillonstraat waren de Bredanaars de baas over Irene ’58, dat er nog redelijk goed van af kwam uiteindelijk.

De equipe van coach Martijn van Galen startte furieus aan het duel: zaalvoetbalinternational en captain Oualid Saadouni opende score en zag hoe zijn collega fustsalinternational van Oranje de marge verdubbelde. Het werd daarna ook nog 3-0 via Yassine El Ellouchi. Het neefje van NAC Breda-speler Mounir El Allouchi, die nog A-junior is.

Na de pauze verzorgde Zakaria Zerouali de vierde thuisgoal, waarna Mouhcine Zerouali de vijfde aan liet tekenen. De bezoekers uit Den Hout zagen erna hoe de gastheren hun voeten van het gaspedaal haalden en konden nog een dubbelslag forceren. Dat mocht de pret echter niet drukken, want de ruime thuisoverwinning werd een feit.

“We werden op het eind wat nonchalant, maar dat kan ook met de Ramadan te maken hebben waar veel van onze spelers mee te maken hadden. Dan raakt de accu sneller leeg”, citeerde Voetbalinbreda.nl coach Martijn van Galen, die trots was op de rake driepunter voor eigen publiek. Volgend weekend kruis nummer 4 Groen-Wit de degens met OVC ’26, thuis.

Groen-Wit – UVV ’40 5-2 (3-0)
1-0 Oualid Saadouni, 2-0 Mouhcine Zerouali, 3-0 Yassine el Allouchi, 4-0 Zakaria Zerouali, 5-0 Mouhcine Zerouali, 5-1 en 5-2 Irene’58.