Datum: zondag 7 oktober 2018, 18:06 - Auteur: Redactie

Groen-Wit slikt een pijnlijke thuisnederlaag tegen Gilze

Voor Groen-Wit is de puike voorbereiding op 3B nu al nutteloos. Zondagmiddag leed de ploeg uit Princenhage zijn tweede nederlaag op rij. Gilze was ditmaal de boeman.

Net als vorig weekend, toen Groen-Wit met 4-1 verloor bij UVV ’40, stuitte Groen-Wit zondag op een strak georganiseerd collectief. Gilze scoorde voor rust al twee treffers en toen spits Tijn van Galen na de pauze de aansluitingstreffer produceerde, vermoordde de bezoekende dorpelingen de spanning door de 1-3 te scoren.

Verliezend coach Martijn van Galen was niet te spreken over de spelopvatting van de Gilzenaren, zo tekende Voetbalinbreda.nl op bij hem. “Het was het zelfde verhaal als tegen UVV, Gilze organiseert een solide defensie waar niks doorheen mag. Niet goedschiks, dan kwaadschiks. De scheidsrechter bepaalt hoever men kan gaan.”

“Uiteindelijk lijden we drie keer balverlies en na hun omschakeling krijgen we die goals tegen. Bij ons heerste frustratie en te weinig overtuiging. Wat moet ik er verder nog van zeggen? Gilze speelt realistisch en saai. Het is jammer dat ook op dit amateurniveau zo gedacht wordt over voetbal.” Volgend weekend moet Groen-Wit naar SCO.

Groen-Wit – Gilze 1-3 (0-2)
0-1 en 0-2 Gilze, 1-2 Tijn van Galen, 1-3 Gilze.