Datum: zondag 17 maart 2019, 17:19 - Auteur: Redactie

Groen-Wit lijkt de top drie te moeten vergeten na zeperd

Vlak na de winterstop deed Groen-Wit nadrukkelijk mee om de bovenste plekken in 3B. Nu de lente aanbreekt is dat toch anders: koploper DESK won zondag met een man minder in Princenhage.

Aan de Postillonstraat werd duidelijk dat de status van Groen-Wit gevreesd wordt, maar dat de scorebordjournalistiek de ploeg wellicht iets te hoog heeft ingeschat. DESK hoort op een hoger niveau te ballen en liet dat met name in de efficiëntie blijken zondag. Pas bij een 2-0-achterstand kon Oualid Saadouni iets terugdoen namens de thuisclub, die last had van drie schorsingen en het feit dat de eerste keeper Scott Colkin voorlopig niet meer beschikbaar is, nadat hij al bijna heel het seizoen niet in actie kwam vanwege een blessure. Toen de 1-3 viel waa het gedaan tegen het tiental uit Kaatsheuvel. Verliezend trainer Martijn van Galen wilde het nodige kwijt aan Voetbalinbreda.nl.

“Ik heb ons nooit in een positie geplaatst van kampioenskandidaat. Ik ben trots hoe sterk we dit seizoen zijn gegroeid. De ranglijst is een pijler voor de buitenwacht. We hebben tegen Oosterhout uit gelijk gespeeld. En nu dus thuis van de koploper verloren. Gisteren hebben we heel dominant gespeeld. Een koploper die respect voor ons had en zich ‘ingroef’. Desk is ontegenzeggelijk een goede ploeg en kandidaat voor de titel. Helaas moeten wij meerdere goals maken om te winnen. Tegen Oosterhout wilden we winnen en voelde 1-1 als een verlies. Nu waren we dominant tegen de koploper, er zat simpelweg meer in. En inderdaad voor degene die alleen een uitslag ziet, trekt andere conclusies. Wij zijn Groen Wit. Een team dat aanvallend wil voetballen en steeds stabieler wordt. We zijn geen titelkandidaat. De Komende weken spelen we tegen Bavel. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn.”

Groen-Wit – DESK 1-3 (1-2)
0-1 en 0-2 DESK, 1-2 Oualid Saadouni, 1-3 DESK.