Datum: zondag 7 april 2024, 16:17 - Auteur: Redactie

Groen-Wit lijkt titel te kunnen vergeten na verloren topper

Groen-Wit kan zich opmaken voor de nacompetitie om promotie. De titel van 3B zit er niet meer in na de thuisnederlaag van zondag tegen Trinitas Oisterwijk, dat nu over nummer 4 Groen-Wit heen springt naar de derde plek.

Een horror-middag aan de Postillonstraat voor alles en iedereen met een groen en wit voetbalhart. De periodekampioen uit Princenhage moest winnen om koploper Rijen in de nek te blijven hijgen, maar van meet af aan toonde Trinitas Oisterwijk aan dat het misschien wel de best voetballende ploeg van de ranglijst. De bezoekers azen ook promotie en stelden niet teleur: 0-1 voor rust.

Groen-Wit zag er slecht uit en oogde gefrustreerd. Vooral Mouhcine Zerouali liet zich uit de tent lokken door irritante acties van de Oisterwijkers en zou zijn kritiek op de leidsman duur bekopen uiteindelijk. Allereerst kreeg Trinitas een penalty, juist nadat de thuisclub een aantal beslissingen niet mee kreeg gefloten van scheidsrechter Van den Corput. De pingel? Die ging er feilloos in.

Ondertussen beklaagde spelmaker Zerouali zich nog over de beslissing van de arbiter en kreeg voor commentaar op de leiding zijn tweede gele en dus rode kaart: oliedom. En toen controleur Jaouad Dahmani ook nog rood pakte leek het helemaal gedaan. Maar niets was minder waar, want met negen man prikte Groen-Wit een goal. Het was zaalvoetbalprof Yazid Shrir dat deed.

Het mocht echter niet baten, want het bleef bij 1-2,. “Wij hadden een totale off-day”, baalde Groen-Wit-coach Oualid Saadouni toen hij met Voetbalinbreda.nl sprak. “We werden op alle vlakken afgetroefd. Misschien dat het wat warmere weer in combinatie met de Ramadan net teveel was voor ons. Focus op de nacompetitie? Ja, vier punten achterstand en nog een moeilijk programma.”

Groen-Wit – Trinitas Oisterwijk 1-2 (0-1)
0-1 en 0-2 (pen.) Trinitas Oisterwijk, 1-2 Yazid Shrir.