Datum: zondag 23 december 2018, 17:00 - Auteur: Redactie

Groen-Wit loopt geen averij op bij de hekkensluiter

Dubbel goed nieuws zondag voor Groen-Wit in 3B. Niet alleen won het van ZIGO, ook de terugkeer van de twee zaalvoetbalinternationals werd begroet met gejuich.

Voor futsal-profs Oualid Saadouni en Mouhcine Zerouali is het al winterstop, dus pikte het eerder noodgedwongen gestopte duo weer een wedstrijdje namens de club uit Princenhage. Bij degradatiekandidaat ZIGO schrokken ook zij van de snelle openingsgoal, maar toen Zakaria Zeoruali de gelijkmaker produceerde haalde het meegereisde publiek al rap opgelucht adem.

Uiteindelijk zou nota bene Saadouni de 1-2 scoren, en hoe. Mardoche Mputu had een mooi overstapje in petto, Tijn van Galen tikte de bal door en Saadouni schoot het leer via de onderkant van de lat binnen. Het meeste belbezit en de vele kansen voor rust leidden echter maar tot twee goals voor de pauze. In de tweede helft besliste het bezoek uit Breda de pot voetbal.

Spits Van Galen scoorde opnieuw en bood Groen-Wit een fijne overwinning. Winnend trainer Martijn van Galen sprak na afloop met Voetbalinbreda.nl over het gewonnen inhaalduel. “We hadden de wedstrijd voor rust al moeten beslissen. We speelden natuurlijk heel erg aanvallend. Uiteindelijk staan we nu op de plek die recht doet aan onze prestaties.”

ZIGO – Groen-Wit 1-3 (1-2)
1-0 ZIGO, 1-1 Zakaria Zerouali, 1-2 Oualid Saadouni, 1-3 Tijn van Galen.