Datum: zondag 8 mei 2022, 15:17 - Auteur: Redactie

Sterker Groen-Wit kan koploper Victoria ’03 niet kraken

Voor Groen-Wit was het zondagmiddag in 3A dé kans om een laatste gooi te doen naar het kampioenschap. Ondanks een vroege tegentreffer, leek dat wel te gebeuren in de slotfase tegen Victoria ’03, maar het bleef bij een puntendeling.

Een mooi affiche stond op het programma, de koploper Victoria ontving de runner-up Groen-Wit uit Princehage. Met een heerlijk zonnetje, goed gevuld sportpark en de complimenten aan de grasmeester want de grasmat zag eruit als een biljartlaken. Alle ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag. Voor de neutrale toeschouwer werd het ook een mooie middag.

De mannen uit Princenhage begonnen met een gewijzigde formatie. Zo stond de geblesseerde Jop van Galen langs de kant en mistten men ook routinier Senen Lindenborgh, waardoor Outhmane Houba in het centrum werd geposteerd samen met de normalitair rechtsback spelende Badr Khandour. De eerste minuut stond net op het scorebord en de gastheer stond al voor: 1-0. Victoria begon fel en stond goed georganiseerd, Groen-Wit had hier zichtbaar moeite mee om doorheen te voetballen. Via voorzetten werd Victoria een aantal keer dreigend, wat resulteerde in de 2-0 die werd binnengekopt vanuit een corner. Na de 2-0 leek Groen-Wit wakker te worden wat resulteerde in een penalty net voor rust. De penalty werd feilloos binnen geschoten door captain Abdel Zerai. Groen-Wit was weer helemaal terug in de wedstrijd en kon zich beraden hoe het de wedstrijd ging kantelen.

De tweede helft werd de helft van Groen-Wit, dat hard aandrong op de gelijkmaker en steeds meer begon te drukken op de helft van de tegenstander. Ahmed Zerouali (foto) begon het spel te regisseren vanaf de middenlijn, waar hij de bal telkens kreeg ingespeeld en met een paar functionele één-tweetjes en zijn kenmerkende actie naar binnen wisten ze steeds gevaarlijker te worden. Een vrije trap op randje zestien spatte nog uiteen op de lat. Inmiddels was Groen-Wit één op één gaan spelen achterin waar Houba uitblonk in de duels met de spits van Victoria. Chafik Boushaba viel in om oorlog te maken voorin en dat deed hij door te vechten voor elke hoge bal die zijn kant op kwam. Het duurde tot de 90ste minuut toen een bal werd doorgekopt en hoog voorkwam. Ahmed Zerouali twijfelde niet en nam die bal ineens met de binnenkant van de voet uit de lucht en maakte zo op prachtige wijze de verdiende gelijkmaker.

Hierna kwamen er kansen over en weer en wist ook de formatie uit Oudenbosch bijna de wedstrijd nog naar zich toe te trekken. De ultieme beloning kwam helaas niet meer voor Groen-Wit, wat wel keihard heeft geknokt door bijvoorbeeld nog een geweldige snoeiharde sliding op de bal van Houba, waardoor een dreigende aanval van Victoria in de kiem werd gesmoord. Victoria was zichtbaar opgelucht en lijkt het kampioenschap nu ook wel binnen te hebben. Coach Martijn van Galen staat met zijn Groen-Wit keurig tweede en wacht vermoedelijk een plek in de nacompetitie om promotie.