Datum: zondag 2 juni 2024, 17:16 - Auteur: Redactie

Groen-Wit sloopt BSC: Bavel wacht in de halve finale

Groen-Wit plaatste zich zondagmiddag zonder kleerscheuren voor de halve finale om promotie in de nacompetitie. De derdeklasser klopte BSC met speels gemak en moet volgend weekend naar tweedeklasser Bavel.

In Roosendaal, onder aangename weersomstandigheden, trakteerde Groen-Wit zijn hondstrouwe publiek vooral na rust op een voorstelling. Voor rust was het bezoek uit Princenhage laconiek, maar stond het na drie kwartier wel op voorsprong na een knotsgekke eerste helft. Snelheidsduivel Cheyondre Richardson, op aangeven van linksback Imad Zriouil, opende de score, waarna spits Tijn van Galen de marge verdubbelde.
 
BSC knalde de aansluitingstreffer binnen, maar via topscorer Jeremy Goveia (foto) na een assist van Zakaria Zerouali, stond het weer 1-3. De ruststand werd dus op 2-3 bepaald door de thuisclub, die na de pauze als herboren uit de kleedkamer kwam. De ene goal was mooier dan de andere. De 2-4 was een volley van Tijn van Galen op aangeven van wederom Zriouil, maar de 2-5 was de mooiste. Zakaria Zerouali oogste applaus in het hol van de leeuw.
 
De buitenspeler slalomde door het hart van de thuisdefensie en besloot om oog in oog met de vijandelijke keeper een no-look te gooien. Ijskoud de andere kant op kijken en toch beheerst in de linkerhoek schuiven. Totale suprematie van de sierlijke aanvaller en een hele smerige afronding. Het schijnt dat BSC bezig is om Zaki, zoals zijn bijnaam luidt, een gebiedsverbod op te leggen, want wat hij de thuisploeg en thuisfans aandeed was gruwelijk.
 
Het slotakkoord was voor de tegenwoordige supersub: Mouhcine Zerouali. De zaalvoetbalprof viel weer in en prikte weer. En hoe. Op rechts gaf Richardson achter zijn standbeen een heerlijke bal op mee op nog een invaller: Youssri Zerouali. Die vond zijn broer Mouhcine, die de bal keurig over de goalie lobte. Coach Oualid Saadouni liep tevreden van het veld. “Ik ben blij met de intensiteit van mijn groep, hoe we spelen, maakt niet uit, als we de nacompetitie maar winnen”, vertelde hij tegen Voetbalinbreda.nl.
 
BSC – Groen-Wit 2-6 (2-3)
0-1 Cheyondre Richardson, 0-2 Tijn van Galen, 1-2 BSC, 1-3 Jeremy Goveia, 2-3 BSC, 2-4 Tijn van Galen, 2-5 Zakaria Zerouali, 2-6 Mouhcine Zerouali.