Datum: zondag 3 februari 2019, 17:55 - Auteur: Redactie

Groen-Wit mengt zich in titelstrijd na late winstpartij

Voetballend Princenhage stond op zijn kop zondagmiddag. Groen-Wit klopte het sterk geachte Baardwijk op de valreep en mag een beetje dromen van promotie in 3B.

Terwijl trainer Martijn van Galen een paar uur na de heerlijke overwinning een feestje viert, waakt hij direct voor euforie. “We blijven met beide beentjes op de grond staan”, zo zegt hij tegen Voetbalinbreda.nl. Het is namelijk zo dat de koppositie nu op twee punten verwijderd is, al heeft DESK wel een wedstrijd tegoed nog. Hoe dan ook, het begint te draaien aan de Postillonstraat.

Daar waren het de broers Zerouali die concurrent Baardwijk een frustrerende voetbalmiddag bezorgden. De jongste van de twee, Zakaria, opende score. De aanvaller zag samen met zijn ploegmaten echter hoe de bezoekers uit Waalwijk al rap op gelijke hoogte stonden. Daarna ontspon zich een waar voetbalgevecht, waarbij de beslissing in de laatste minuten zou gaan vallen.

Ahmed (foto), mister Groen-Wit inmiddels na jaren trouwe dienst, kreeg een vrije trap te nemen. En wie hem een beetje kent weet dat je dan je smartphone moet pakken om te filmen. De ervaren balkunstenaar trapte de bal binnen en zette het thuispubliek op de banken. “Ik ben gewoon blij met deze overwinning tegen één van de beste ploegen van de ranglijst.” Volgend weekend treft Groen-Wit RWB.

Groen-Wit – Baardwijk 2-1 (1-1)
1-0 Zakaria Zerouali, 1-1 Baardwijk, 2-1 Ahmed Zerouali.