Datum: zondag 28 oktober 2018, 17:02 - Auteur: Redactie

Groen-Wit moet zijn meerdere erkennen in sterk DESK

DESK was zondagmiddag een maatje te groot voor Groen-Wit in 3B. De bezoekers uit Princenhage hadden vaker kunnen scoren, maar op de nederlaag viel niet veel af te dingen.

Eerlijk is eerlijk: DESK is op alle fronten een grotere club dan Groen-Wit en zeker na het  – door hun zaalvoetbalverplichtingen – afhakende duo Mouhcine Zerouali en Oualid Saadouni is het voor het jonge team uit Princenhage teveel gevraagd om zomaar even te presteren in Kaatsheuvel.

Toch waren de Bredanaars in staat om na de openingstreffer van DESK de stand in evenwicht te brengen. Het was Mardoche Mputu (foto) die weer een doelpunt meepikte. Voor de pauze werd het echter nog penibel voor de gasten, die lijdzaam toe moesten zien hoe de thuisclub er 2-1 van maakte op slag van rust.

Abdel Zerai miste tot overmaat van ramp ook nog een strafschop, waardoor het duidelijk werd dat DESK als triomfator uit de bus zou komen. Geen ramp volgens coach Martijn van Galen, zo bleek toen hij Voetbalinbreda.nl sprak. “Ik heb namelijk een team gezien dat tot de laatste minuut voor elkaar wil knokken.”

DESK – Groen-Wit 3-1 (2-1)
1-0 DESK, 1-1 Mardoche Mputu, 2-1 en 3-1 DESK.