Datum: zondag 28 januari 2024, 20:55 - Auteur: Redactie

Groen-Wit rekent zakelijk af met laagvlieger SC Emma

Groen-Wit haakte zondagmiddag aan bij de bovenste clubs van 3B. Goed was het niet, maar de drie punten gingen mee de tas in bij SC Emma.

 

Het was voor het bezoek uit Princenhage welhaast een verplichting om te zegevieren in Dordrecht. Emma staat dertiende met slechts negen punten, terwijl Groen-Wit vierde staat met negen punten minder dan koploper Rijen. En dus was het extra balen voor met meegereisde publiek uit Breda dat de eerste helft niet om aan te gluren was en werd afgesloten met de brilstand.

Maar na rust ging het lekker: het doorgebroken talent Lewis Soeterboek werd dankzij een puike actie van Zakaria Zerouali in scoringspositie gebracht (0-1) en uit een hoekschop werkte defensieleider Jop van Galen de 0-2 binnen. Maar daar bleef het niet bij: Dirk Goudbeek sneed naar binnen en lepelde de bal over de vijandelijke defensie op Jeremy Goveia (foto) die knap binnen kon koppen: 0-3.

“Of het een eitje was vandaag? Nee, we speelden een slechte eerste helft, maar gelukkig gaven we niks weg. In de tweede helft was het wel goed”, besloot Groen-Wit-coach Oualid Saadouni alsnog tevreden toen hij na afloop met Voetbalinbreda.nl sprak.

SC Emma – Groen-Wit 0-3 (0-0)
0-1 Lewis Soeterboek, 0-2 Jop van Galen, 0-3 Jeremy Goveia.