Datum: zondag 1 oktober 2023, 16:52 - Auteur: Redactie

Debutant Jeremy Goveia gidst Groen-Wit naar monsterzege

In 3B moest Groen-Wit zondag aantonen dat de zeperd in speelronde 1 een incident was en dat deed het. Het bezoekende Coal werd van de mat geveegd door de bekerhouders uit Princenhage.

De verrassende nederlaag in speelronde 1 bij Terheijden dreunde even hard door bij de volksvereniging uit Breda en nog altijd ontbreken namen als Mouhcine en Zakaria Zerouali en de gebroeders Jop en Tijn van Galen bijvoorbeeld. Maar, de entree van Jeremy Goveia, voormalig talent van Baronie en overgekomen van SC Kruisland, was tegen het Rotterdamse Coal een feit. En die club, getraind door Fouzi Messaoudi (ex-Barca), beleefde een ware nachtmerrie aan de Postillonstraat door het debuut van Goveia.

De sterke middenvelder etaleerde van meet af zijn klasse en gaf Groen-Wit nieuw elan. Voor rust zorgde Cheyondre Richardson voor de belangrijke openingsgoal en bepaalde Yazid Shrir de ruststand op 2-0. Een fijne start voor de thuisploeg, die zich weer gesteund zag door het trouwe thuispubliek. Na rust begon de grote Goveia-show. Hij produceerde de 3-0 en de 4-0 en voltooide nog zijn hattrick vlak voor tijd: 6-0. Opvallend was dat twee van zijn drie goals uit directe vrije trappen vielen. Tussendoor prikte Richardson nog (5-0, red.).

Voor winnend coach Oualid Saadouni was duidelijk dat Goveia zijn formatie een boost geeft, zo blijkt uit een onderhoud met Voetbalinbreda.nl. “Vandaag zat ik zonder stress op de bank. Of de aanwezigheid van Jeremy (Goveia, red.) veel verschil maakt voor ons? Ja, zeker. Hij brengt heel veel power en rust aan de bal. Daarnaast zoekt hij altijd de oplossing diep en dat is echt fijn”, aldus de voormalig zaalvoetbal-international over zijn nieuwe middenvelder, die vorige week verstek moest laten gaan vanwege familie-verplichtingen.

Groen-Wit – Coal 6-0 (2-0)
1-0 Cheyondre Richardson, 2-0 Yazid Shrir, 3-0 en 4-0 Jeremy Goveia, 5-0 Cheyondre Richardson, 6-0 Jeremy Goveia.