Datum: zondag 9 december 2018, 17:35 - Auteur: Redactie

Groen-Wit schudt laagvlieger OVC op tijd van zich af

Twee rode kaarten, zeven goals en Groen-Wit als winnaar. De wedstrijd van zondagmiddag in 3B tegen OVC ’26 pakte goed uit voor de club uit Princenhage.

De Bredanaars begonnen goed, maar waren onfortuinlijk in de afronding. Nadat Tijn van Galen de 1-0 maakte, werd het enkele minuten later 1-1. “We hadden het ons zelf te danken”, blikte coach Martijn van Galen terug op die gelijkmaker toen hij Voetbalinbreda.nl sprak.

Daarna werd het verrassend genoeg ook nog 1-2. Vervolgens begonnen de gastheren te dicteren en liepen uit tot 4-2 via goals van wederom Tijn van Galen, Mardoche Mputut en Zakaria Zerouali. De zogenaamde kanteling was compleet aan de Postillonstraat.

“Daarna leek een uitbreiding van de score logisch. Diverse kansen gehad, maar in plaats  daar van scoren zij de 4-3 en werd het nog spannend”, aldus Van Galen. Hij zag hoe de uitclub rood kreeg en ook hoe Senen Lindenborg weg werd gestuurd. Die kaart was ‘onterecht’ volgens de oefenmeester.

Hoe dan ook, Groen-Wit trok de volle buit over de streep en vierde de zege. Volgende week kruist de Bredase middenmoter de degens met ZIGO op hun complex.

Groen-Wit – OVC ’26 4-3 (1-1)
1-0 Tijn van Galen, 1-1 en 1-2 OVC ’26, 2-2 Tijn van Galen, 3-2 Mardoche Mputu, 4-2 Zakaria Zerouali, 4-3 OVC ’26.