Datum: zondag 4 februari 2024, 18:14 - Auteur: Redactie

Groen-Wit sleept driepunter binnen tegen Terheijden

Groen-Wit haakte zondagmiddag aan bij de bovenste clubs van 3B. De club uit Princenhage was op eigen terrein net iets sterker dan Terheijden.

Aan de Postillonstraat werden vorig decennium legendarische wedstrijden gespeeld tussen Groen-Wit en Terheijden, maar ook deze editie was best aardig. De spanning, de goals en de uitslag: uiteindelijk pakte alles goed uit voor de formatie van trainer Oualid Saadouni, die op voorsprong kwam dankzij spits Tijn van Galen.

Hij is net terug uit Portugal na een halfjaar voor zijn studie, al deed hij vlak voor de winterstop ook al even mee tegen GSBW (1-0-winst, red.) toen hij een weekend thuis was om zijn verjaardag te vieren. Hoe dan ook, die goal werkte als doping voor de Bredanaars, want de 2-0 volgde nog voor rust. En dat was een speciale goal.

Linksback Imad Zriouil (foto) knalde van een meter of 40 een bal tegen de touwen, onbewust zelfs, zo geeft hij zelf toe als hij met Voetbalinbreda.nl spreekt. “Dirk Goudbeek speelde de bal terug naar mij. Ik zag dat er een speler van Terheijden vol op mij afkwam. Ik deed zo’n kleine lobje over hem heen, waardoor ik hem even kwijt was. Ik wilde verder voetballen, maar ik zag niet dat er achter mij nog vol druk werd gezet op mij. Daarom coachte Abdel Zerai mij om die bal weg te schieten.”

“Dus ik schoot met rechts die bal vanaf een meter of 40 hoog en ver weg en zag hem zo over de keeper heen vliegen, haha. Dat was geen bewuste doelpoging, maar wel heerlijk natuurlijk.” En die 2-0  van Maserati, zoals zijn bijnaam luidt, bleek bepalend, want Terheijden kwam terug in de wedstrijd en drong aan voor de 2-2, maar het bleef bij 2-1.

Groen-Wit – Terheijden 2-1 (2-0)
1-0 Tijn van Galen, 2-0 Imad Zriouil, 2-1 Terheijden.