Datum: zondag 29 oktober 2023, 21:37 - Auteur: Redactie

Groen-Wit smeert DIA een terechte nederlaag aan

Groen-Wit weet eindelijk weer wat winnen is. Na een moeizame fase in 3B en een bekeruitschakeling won het zondag de derby op het terrein van DIA.

Op sportpark de Gouwen ontmoetten twee teams elkaar die moeizaam draaiden tot dusver. Van DIA werd dat wellicht eerder verwacht dan van Groen-Wit en dus was de favorietenrol voor de bezoekers uit Princenhage. En de bekerhouder maakte het waar in Teteringen, waar Yazid Shrir de ban brak: 0-1. Toch kwam DIA terug in de wedstrijd. Het was Remco Sluijk, eindelijk weer fit genoeg om te spelen, die Amine el Kaddouri assisteerde bij zijn goal: 1-1.

Op dat moment zette Groen-Wit aan en kwam het terecht weer op voorsprong. Sterkhouder Jeremy Goveia liet de 1-2 op het electronische scorebord programmeren. Ondanks het betere spel van de gasten, was de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker en toen de DIA-goalie meeging in blessuretijd bij een corner, sloeg Dylan Smits vanuit de omschakeling toe: 1-3. Na afloop sprak Voetbalinbreda.nl met beide kampen, te beginnen met Sluijk.

“Persoonlijk ging het weer prima na mijn blessure, maar we hebben terecht verloren. We hadden nog gehoopt op een gelijkspelletje toen onze keeper meeging in de laatste minuut bij die hoekschop, maar helaas. Ben wel blij dat ik weer mee kon doen, want heb het erg gemist.” Winnend coach Oualid Saadouni was ook opgelucht. “Eindelijk. We speelden redelijk, maar vandaag zat er power in, dus hier kunnen we weer mee verder.”

DIA – Groen-Wit 1-3 (0-1)
0-1 Yazid Shrir, 1-1 Amine el Kaddouri, 1-2 Jeremy Goveia, 1-3 Dylan Smits.