Datum: zondag 2 april 2023, 18:45 - Auteur: Redactie

Groen-Wit-spits breekt titelstrijd open tegen DSE

In 3A is de ranglijst knotsgek na de winterstop. Groen-Wit klopte zondagmiddag DSE na een spannende pot in Princenhage en zag hoe koploper Terneuzen een flinke dreun kreeg.

Dat het kan spoken aan de Postillonstraat ondervond DSE voor rust meteen. Groen-Wit deelde de lakens uit, maar scoorde echter niet. Terwijl de gasten uit Etten-Leur de laatste tijd goede resultaten boeken en afstevenen op lijfsbehoud, was Groen-Wit in 2023 dramatisch. Vier nederlagen en twee remises kostten de Bredase periodekampioen de koppositie.

En dus moest men in de tweede helft extra gas geven om een revival in te luiden. En die kwam er zowaar.  Zakaria Zerouali (foto, links) schoot vanaf de zijkant op het vijandelijke goal en via de bezoekende keeper kwam het leer bij Tijn van Galen (foto, rechts) in de voeten. De sierlijke spits demonstreerde dat hij ook lelijke doelpunten kan maken en prikte van een meter binnen.

Die treffer was allesbepalend en kwam op het moment dat DSE beter speelde. Het meest besproken moment was hun afgekeurde goal vanwege vermeend buitenspel, want het zou bij 1-0 blijven, waardoor Groen-Wit volledig terug in de titelrace is omdat Terneuzen verloor bij Wernhout. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met beide kampen, te beginnen met winnend coach Oualid Saadouni.

“Of de ontlading groot was? Ja. Vooral bij mij, omdat de spelers nog niet wisten dat Terneuzen had verloren. Ik zag in de eerste helft weer een beetje het Groen-Wit van voor de winterstop, zij kregen geen kans. In de tweede helft was het knokken, kreeg DSE de betere kansen en kwamen we een paar keer goed weg door reddingen van onze keeper Stijn Stoffelsen. Maar dit is wel een lekkere en hopelijk is dit dé ommekeer.”

In het uitkamp was DSE-aanvoerder Alex van Dorst uiteraard minder te spreken over het resultaat en de arbiter. “Het is heel zuur dat we een opgelegde kans, 1 op 1, missen en zij hem vijf minuten voor tijd wel maken”, doelde hij op de misser van Pjotr Hendrickx. “Overigens maakten zij hem vanuit buitenspelpositie. Onze grensrechter heeft in de hele wedstrijd totaal één keer moeten vlaggen en de scheids laat hem gewoon staan. Bizar eigenlijk. Vervolgens komt er ook nog niet eens blessuretijd bij ondanks vele wissels de tweede helft. De scheidsrechter was wat geïntimideerd door de toeschouwers op het sportpark vrees ik.”

Groen-Wit – DSE 1-0 (0-0)
1-0 Tijn van Galen.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss