Datum: zondag 12 maart 2023, 20:48 - Auteur: Redactie

Groen-Wit struikelt over Steen en is koppositie kwijt

Wat Groen-Wit in de winterstop heeft uitgespookt weet geen mens, maar de titelkandidaat uit Princenhage is het helemaal kwijt in 3A. Zondag versloeg Steen het doelende bezoek uit Breda.

Groen-Wit-coach Oualid Saadouni staat voor de grootste beproeving tot dusver in zijn prille trainersloopbaan. De zaalvoetbalprofessional domineerde de eerste seizoenshelft en werd periodekampioen, maar in 2023 gaat het dramatisch met de ploeg uit Princenhage. Zo slecht, dat de grote voorsprong die was opgebouwd nu verdwenen is. Terneuzen is koploper op doelsaldo en Groen-Wit moet terug naar de tekentafel.

Want Steen bewees dat de slechte resultaten van de laatste tijd geen incidentjes zijn. Het scoorde 1-0 en verdubbelde de marge en de Bredanaars konden daar niets tegenover stellen. Hoog tijd voor Voetbalinbreda.nl om te spreken met topscorer Tijn van Galen (foto). “Wat er in de winterstop gebeurd is? De tegenstanders hebben een beetje door hoe wij spelen en maken daar gebruik van, denk ik.”

“Daarnaast denken wij daar te makkelijk over. Het moet echt beter. Niemand heeft het niveau van voor de winterstop. Vandaag was het dus ook niet best, al hielp het slechte veld ons ook niet. Steen wist wel hoe ze ons konden pakken en waren een stuk gretiger. Op de terugweg praatten we ook met elkaar, dat het beter moet en dat we ons allemaal wel schamen. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt.”

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss

Steen – Groen-Wit 2-0 (1-0)
1-0 en 2-0 Steen.