Datum: zondag 21 april 2024, 18:57 - Auteur: Redactie

Groen-Wit stuurt Tilburgers weg met een pak slaag

In 3B duurt de titelstrijd voort en Groen-Wit leeft nog steeds. Zondag werd ZIGO hardhandig aangepakt, mede dankzij zeer effectieve corners.

Omdat nummer 2 GSBW volgend weekend tegen koploper Rijen speelt, is nummer 3 Groen-Wit nog in leven. De periodekampioen uit Princenhage won namelijk overtuigend van ZIGO, met Tijn van Galen in een hoofdrol. Hij nam namelijk drie hoekschoppen, die alle drie gescoord werden door een ploegmaat. De 1-0 door zijn broertje Jop van Galen (foto), daar opnieuw door Jop van Galen (3-0) en uiteindelijk ook door Imad Zroiouil (5-0). Tussendoor prikte hij zelf ook nog zelf een treffer binnen: klasse. Lewis Soeterboek scoorde ook nog de 6-0 op aangeven van Cheyondre Richardson.

Daarnaast hield goalie Toontje van Beers zijn kooi schoon aan de Postillonstraat, waardoor directe promotie en het kampioenschap dus nog altijd niet onmogelijk is, ondanks de dure nederlaag thuis tegen Trinitas Oisterwijk van eerder deze maan (1-2, red.). “Ja, die pot was pijnlijk”, beaamt Groen-Wit-trainer Oualid Saadouni als hij Voetbalinbreda.nl spreekt. “We waren goed vandaag. Ik heb vooral genoten van onze beleving en het feit dat we de nul hebben gehouden. Welk resultaat ik prefeer volgend weekend? Ik hoop dat GSBW van Rijen wint, maar dan moeten wij ook zelf winnen bij Oosterhout.”

Groen-Wit – ZIGO 6-0 (3-0)
1-0 Jop van Galen, 2-0 Jeremy Goveia, 3-0 Jop van Galen, 4-0 Tijn van Galen, 5-0 Imad Zriouil, 6-0 Lewis Soeterboek.