Datum: zondag 28 april 2024, 17:29 - Auteur: Redactie

Groen-Wit terug in titelstrijd na bizarre pot in Oosterhout

De strijd om het kampioenschap is weer levend voor Groen-Wit in 3B. Zondagmiddag won het een absurde wedstrijd in en tegen Oosterhout, terwijl de concurrenten bovenin punten morsten.

Het immense complex van VVO ziet er nieuw en strak uit, maar zodra het waait is het vreselijk om een duel op het hoofdveld te aanschouwen. Echt verzorgd voetbal voor de 22 hoofdrolspelers is haast onmogelijk en ook de toeschouwers die niet op de overdekte tribune willen of kunnen zitten lopen een longontsteking op vanwege de stormachtige sferen op sportpark de Contreie.

Het was dan ook niet verrassend dat er een foutenfestival zou ontstaan tussen Oosterhout, dat al uitgespeeld is en Groen-Wit, dat een periodetitel op zak heeft, maar nog voor de titel kan spelen, daarover later meer. Verdediger Othman Houba opende de score en dat was maar goed ook, want vooral na rust speelde hij een draak van een wedstrijd en kostte zijn ploeg twee tegentreffers.

Enfin, toen de Bredase laatste man de 0-1 aan had laten tekenen ging het los. De flitsende buitenspeler Jonathan Yuya liet de bordjes in evenwicht hangen voor de club van trainer Stijn Biemans en daarna sloeg Tijn van Galen terug namens het bezoek uit Breda: 1-2. Nog voor rust vergrootte controlerende middenvelder Jaouad Dahmani (foto) de marge voor de club uit Princenhage en leek het duel gespeeld.

Helemaal toen Cheyondre Richardson enkele minuten na rust de 1-4 produceerde. Maar niets was minder waar: de technisch begaafde Diae Abjij scoorde de 2-4 en wederom Yuya bracht de spanning volledig terug in de strijd: 3-4. Jeremy Goveia had genoeg van de onnodige spanning en maakte er 3-5 van, maar nog steeds was Oosterhout niet verslagen. Houba maakte hands, Abjij vuurde de pingel in de haak.

Uiteindelijk tekende invaller Kevin de Haan voor het slotakkoord op aangeven van mede-invaller Youssri Zerouali, waardoor de eindstand  4-6 werd. Ongekende cijfers onder ongekende omstandigheden. Na het laatste fluitsignaal werd bekend dat koploper Rijen en nummer GSBW gelijk hadden gespeeld (1-1, red.), waardoor de achterstand van nummer 3 Groen-Wit op hen respectievelijk twee en één punt is.

“Of ik nu weer vol in de titel geloof? Wij moeten alles winnen en onze volgende wedstrijd is uit bij GSBW, maar het kan zeker”, glimlachte Groen-Wit-coach Oualid Saadouni tegenover Voetbalinbreda.nl. Oosterhout-captain Jari van Helvoort: “Na rust hadden we door moeten drukken, maar als je zes tegengoals krijgt, waarvan er drie echt niet mogen, dan wordt het moeilijk”, aldus de 25-jarige defensieleider.

Oosterhout – Groen-Wit 4-6 (1-3)
0-1 Othman Houba, 1-1 Jonathan Yuya, 1-2 Tijn van Galen, 1-3 Jaouad Dahmani, 1-4 Cheyondre Richardson, 2-4 Diae Abjij, 3-4 Jonathan Yuya, 3-5 Jeremy Goveia, 4-5 Diae Abjij, 4-6 Kevin de Haan.