Datum: zondag 6 november 2022, 23:18 - Auteur: Redactie

Groen-Wit trakteert Princenhage op voetbalshow

Tegen laagvlieger Philippine moest Groen-Wit wel winnen zondag als koploper van 3A. Zo geschiedde, met mooie staaltjes voetbal na rust.

De trouwe Stanley, Voetbalinbreda.nl heeft een vermoeden dat hij zo heet, staat weer als vanouds te genieten langs de zijlijn, links van de kantine. Elke aanval van Groen-Wit begeleidt hij met heerlijke kreten, die de mensen aan het lachen maken. Het is duidelijk: Groen-Wit swingt. De lijstaanvoerder straalde zondagmiddag zoveel spelplezier uit, vooral na rust, dat het de vraag is wie hen kan stoppen.

Good old Chafik Boushaba, die zichtbaar fitter is dan vorig jaar, opende al knap de score in de eerste helft, maar zou na rust helemaal genieten. In een soort rol als spelverdeler, soms links, soms rechts en soms tussen het centrale defensie-duo Jop van Galen en Senen Lindenborgh in, komt de voormalige speler van Baronie helemaal los.

De ploeg van trainer Oualid Saadouni dankte zijn spitsenkoppel voor de wervelende tweede helft. Acties, combinaties en vloeiende aanvallen: ze waren ontelbaar op een gegeven moment. Cheyondre Richardson is na moeilijke jaren en omzwervingen bij tal van clubs helemaal terug op het niveau wat dat aantikte bij Hoofdklasse Baronie destijds.

Hij maakte de 2-0 op heerlijk koelbloedige wijze. En nog een ex-Baron, Tijn van Galen, was ook een lust voor het oog. De 3-0 en 4-0 waren van zijn makelij. Wat zal hij blij zijn dat hij niet naar Rood Wit gegaan is uiteindelijk, evenals heel Groen-Wit overigens. Het slotakkoord was voor Richardson, die vlak voor tijd de 5-0 aan liet tekenen.

Groen-Wit – Philippine 5-0 (1-0)
1-0 Chafik Boushaba, 2-0 Cheyondre Richardson, 3-0 en 4-0 Tijn van Galen, 5-0 Cheyondre Richardson.

Ben jij in het bezit van diploma ‘Sport en Bewegen’ en opzoek naar een Baan? Check dan snel de vacatures bij Sport-BSO Flekss