Datum: zondag 23 september 2018, 18:00 - Auteur: Redactie

Groen-Wit trakteert zijn thuispubliek en klopt RWB

Groen-Wit is 3B op heerlijke wijze begonnen. Zondagmiddag kwam RWB op bezoek, maar de club uit Princenhage maakte de dienst uit en won met ruime cijfers aan de kletsnatte Postillonstraat.

VIDEO: Mouhcine Zerouali zet Groen-Wit op 3-0 door prachtige vrije trap!

Het was lang wachten op de start van de competitie, maar na een succesvolle voorbereiding, waarin Groen-Wit de volgende ronde van het bekertoernooi bereikte, kwam RWB op bezoek. Rood Wit Blauw, zoals de volledige naam luidt van de ploeg uit Waalwijk. Trainer Martijn van Galen was maar wat blij met zijn sterspeler: Mouhcine Zerouali (foto). Hij brak namelijk de ban voor rust, door een vrije trap te scoren.

Na de pauze werd die marge stevig uitgebouwd: spits Tijn van Galen chipte de bal vanaf de zijkant over de vijandelijke keeper en Zerouali scoorde erna opnieuw uit een schitterende vrije trap die tegendraads in de bovenhoek werd geleg (zie link boven eerste aline). De specialist bracht de stand daarmee op 3-0. Toen maakte RWB nog wel 3-1, maar dankzij een benutte strafschop van Zerouali, die daarmee zijn hattrick voltooide, stond het weer 4-1. De bezoekers wisten andermaal te prikken, maar het slotakkoord was voor Zakaria Zerouali, die met een stiftje trefzeker was.

Van Galen sprak na afloop even met Voetbalinbreda.nl over zijn succesvolle debuut bij de volksvereniging uit Heuvel. “Het publiek heeft een leuke wedstrijd gezien, denk ik. We maakten vier mooie doelpunten en een penalty. We zijn tevreden.”

Groen-Wit – RWB 5-2 (1-0)
1-0 Mouhcine Zerouali, 2-0 Tijn van Galen, 3-0 Mouhcine Zerouali, 3-1 RWB, 4-1 Mouhcine Zerouali (pen.), 4-2 RWB, 5-2 Zakaria Zerouali.