Datum: zondag 3 oktober 2021, 17:19 - Auteur: Redactie

Groen-Wit triomfeert na spektakelstuk tegen Philippine

Zoals altijd veel doelpunten tijdens een duel van Groen-Wit. Ook zondag in de derde klasse-strijd thuis tegen Philippine, dat nog bijna té lastig werd voor de Bredanaars.

Eventjes sloeg de schrik zich om het hart bij Groen-Wit, maar de vroege openingstreffer van het bezoek uit Zeeland hiel niet lang stand aan de Postillonstraat. Het was de teruggekeerde spits Tijn van Galen die de stand in evenwicht bracht. En Kevin de Haan en Yassine el Allouchi die de ploeg uit Princenhage samen naar een monsterscore leken te loodsen. Maar niets was minder waar. Na de pauze was Philippine uit een ander hout gesneden en de aansluitingstreffer volgde al rap.

Routinier Abdel Zerai, ondertussen een meubelstuk van de selectie uit de volksbuurt, maakte er 4-2 van, maar opnieuw waren de gasten trefzeker: 4-3 uit een penalty. Wat volgde was spanning, strijd en vreugde, want Groen-Wit kapituleerde niet en trok de volle buit over de streep. Wel met bloed, zweet en tranen, vond coach Martijn van Galen, toen hij na afloop even kletste met Voetbalinbreda.nl. “Het was een zwaarbevochten overwinning”, zo begon hij zijn verhaal.

“De tegenstander liet ons aan de bal en wij creëerden weinig. Toen zij meer druk gingen zetten werden we gevaarlijker, kregen we voorin meer ruimte en scoorden we drie keer uit drie kansen. Na rust hadden we verder uit kunnen lopen, maar we gingen slecht met de ruimte en kansen om. In de laatste minuut kregen zij een strafschop, maar nadat zij die scoorden floot de arbiter af.” Hoe dan ook, de eerste driepunter is een feit voor de ploeg in opbouw: Groen-Wit.

Groen-Wit – Philippine 4-3 (3-1)
0-1 Philippine, 1-1 Tijn van Galen, 2-1 Kevin de Haan, 3-1 Yassine el Allouchi, 3-2 Philippine, 4-2 Abdel Zerai, 4-3 Philippine (pen.).