Datum: zondag 24 februari 2019, 17:26 - Auteur: Redactie

‘Rood’ Groen-Wit valt uit de top drie na remise in Oosterhout

Een door vijf (!) rode kaarten ontsierd duel tussen Oosterhout en Groen-Wit bleef zondagmiddag onbeslist. Daardoor is de club uit Princenhage wel afgehaakt in de ‘titelrace’ van 3B.

Nogmaals, Groen-Wit is cijfermatig titelkandidaat geweest, maar gezien waar het vandaan komt (nieuwe coach, veel jonge talenten en al dan niet meespelen van zaalvoetbalinternationals Oualid Saadouni en Mouhcine Zerouali) eigenlijk niet. Dat de ploeg van de Postillonstraat zo hoog meedraait is desalniettemin knap, maar ook moeilijk om vol te houden. Toch leek het weer crescendo te verlopen in Oosterhout zondag.

De Bredanaars begonnen sterk en kwamen snel op 1-0 dankzij Jonathan van Haperen (foto), die vorig weekend ook al scoorde toen Groen-Wit thuis van UVV ‘40 won. “We kregen vervolgens de kansen om uit te lopen. Vlak voor rust krijgen we echter een onterechte strafschop tegen”, legde coach Martijn van Galen uit aan Voetbalinbreda.nl. Toch bleef Groen-Wit ook na rust de betere ploeg.

“Alleen maken we onze kansen niet af. Uiteindelijk eist de scheidsrechter een negatieve hoofdrol op. Hij staat ook bekend als kaartentrekker. Hij presteert het om een verder sportieve wedstrijd te laten eindigen met vijf raadselachtige rode kaarten, waarvan drie voor ons.” De op hol geslagen leidsman Ramcharan zou het leeuwendeel van alle rode prenten getrokken hebben vanwege ‘praten’.

“Het sloeg echt helemaal nergens op, zo’n man moet nooit meer fluiten eigenlijk. We zijn goed bezig als team en spelen leuk voetbal en dan verpest zo’n man alles.” Over de status als titelkandidaat wil Van Galen nogmaals benadrukken dat die stempel onnodig is. “Wij hebben ons nooit in een titelrace gewaand.
Mijn doel is om steeds stabieler te worden en jeugdspelers door te laten stromen. Daar past een promotie eerlijk gezegd helemaal niet bij. Wel wil ik elke wedstrijd winnen natuurlijk.”

En komend weekend zal dat overigens niet gebeuren, want dan geniet ook Groen-Wit ook van een vrij carnavalsweekend.

Oosterhout – Groen-Wit 1-1 (1-1)
0-1 Jonathan van Haperen, 1-1 Oosterhout.