Datum: zondag 18 februari 2024, 17:49 - Auteur: Redactie

‘Last minute penalty’ bezorgt Groen-Wit de volle buit

De top van de ranglijst blijft in het zicht van Groen-Wit, dat zondagmiddag ternauwernood zegevierde in 3B. Madese Boys werd verslagen in Princenhage.

Aan de Postillontraat was iedereen nog maar net bekomen van het nieuws dat coach Oualid Saadouni vertrekt naar het futsalteam van FC Eindhoven, maar het listige Madese Boys stond op het menu. Geen tijd voor puntenverlies, daar de jonge oefenmeester zijn manschappen willen promoveren aan het eind van dit seizoen.

De weg daar naar toe begon in elk geval goed, toen Jeremy Goveia (foto) op aangeven van Mouhcine Zerouali van buiten het strafschopgebied met de binnenkant van de voet binnenschoof: 1-0. Toch heerlijk na een doelpuntloze eerste helft. Maar de Boys uit Made sloegen terug: 1-1.

Op dat moment was het strijden voor elke meter en wachten op glorie. Het had beide kanten op gekund, maar vleugelspits Zakaria Zerouali werd in de laatste minuut aangetikt door de vijandelijke keeper, waarop scheidsrechter Coskan resoluut naar de penaltystip wees. Specialist Abdel Zerai zette om: 2-1.

Intense vreugde in het thuiskamp, waar Groen-Wit gedeeld derde staat met zes punten minder dan koploper Rijen. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met trainer Saadouni. “We zijn blij met de drie punten, maar het was echt vechtvoetbal. Het veld en de weersomstandighden lieten het niet toe om goed voetbal te spelen.”

Groen-Wit – Madese Boys 2-1 (0-0)
1-0 Jeremy Goveia, 1-1 Madese Boys, 2-1 Abdel Zerai (pen.).