Datum: zondag 3 maart 2024, 18:48 - Auteur: Redactie

Groen-Wit kraakt Reeshof en is klaar voor dé topper

In 3B wordt het spannend bovenin de ranglijst, want Groen-Wit won zondag van Reeshof en ruikt meer. De topper van volgend weekend lijkt allesbepalend.

De matige eerste seizoenshelft is inmiddels bijna vergeten, want Groen-Wit is aan. In 2024 louter goede resultaten en zowaar ook goed voetbal aan de Postillonstraat, toen het bezoek uit Tilburg hoopte op een stuntje. Het bleef bij hopen, want de regerend bekerhouder besliste het treffen met de gasten al voor rust.

Twee prachtige goals van Jeremy Goveia en Tijn van Galen (foto) lieten het thuispubliek smullen. De ene op aangeven van Mouhcine Zerouali, waarna hij de keeper uitkapte en hem binnenschoot. De andere na een rush van Dirk Goudbeek, die van eigen helft de achterlijn haalde en Van Galen bediende: heerlijk.

En na rust prikte ook Cheyondre Richardson een goal binnen en voltooide de ontketende Goveia, niet voor het eerst dit seizoen, zijn hattrick. Na een penalty bepaalde Reeshof de eindstand op 5-1. Een heerlijke driepunter voor de ploeg uit Princenhage, die volgend weekend periodekampioen kan worden.

Nota bene op het veld van koploper Rijen kan de gedeelde nummer 2 uit Breda ook meteen de titelstrijd openbreken. “Of het gala was vandaag? Ja, vandaag was het echt goed. Alles klopte. Nu zijn we klaar voor Rijen-uit”, vertelde trainer Oualid Saadouni na afloop tegen Voetbalinbreda.nl.

“Zij zijn de meest volwassen ploeg waar wij tegen hebben gespeeld dit seizoen. De eerste confrontatie lag alles dicht bij elkaar. Wij zitten nu in een flow, dus wij gaan vol voor de overwinning. Als we winnen hebben we de periode. En dan? Dan gaan we die vieren en meteen door”, doelde hij op de titelstrijd.

Groen-Wit – SV Reeshof 5-1 (3-0)
1-0 en 2-0 Jeremy Goveia, 3-0 Tijn van Galen, 4-0 Cheyondre Richardson, 5-0 Jeremy Goveia, 5-1 SV Reeshof (pen.).