Datum: zondag 13 februari 2022, 18:12 - Auteur: Redactie

Groen-Wit veegt UVV ’40 voor rust al van de mat

Het nieuws dat coach Martijn van Galen Groen-Wit verruilt voor Baronie kwam niet hard aan. Zondagmiddag was de club uit Princenhage namelijk veel te sterk voor het dolende UVV ’40 in de derby van 3A.

Het was weer ouderwets genieten aan de Postillonstraat, waar Groen-Wit de koppositie kon pakken. Nota bene tegen ‘stadsgenoot’ UVV lukte dat met glans. De derby was voor rust al beslist in het voordeel van de thuisclub. Spits Tijn van Galen opende de score en Kevin de Haan verdubbelde de marge. Uiteindelijk besliste doelpuntenmaker Van Galen de pot al binnen drie kwartier met zijn tweede van de middag.

Het bezoek van interim-coach Joey Verhoeven beet in de tweede helft meer van zich af en na een handsbal bij de gastheren kregen de spelers uit Ulvenhout een strafschop. Sebastian de Meijer ontfermde zich over de bal en klopte met pijn en moeite Teun van Kerkvoorde, die met zijn hand nog aan de bal zat: 3-1. Daarna werd het niet spannende, want Yassine el Allouchi zorgde voor de 4-1 en het slotakkoord was voor Zakaria Zerouali, die de handen op elkaar bracht van de circa 100 toeschouwers.

Coach van Galen, die dezelfde middag bekend zag worden dat hij met Sedat Siner trainer van zondag Hoofdklasser Baronie wordt, reageerde op de pot tegenover Voetbalinbreda.nl na afloop. “Het was na rust nog lastig. Vooral om de knop om te zetten en door te gaan na een 3-0-tussenstand. Maar er staat bij ons een team en dat is mooi om te zien”, aldus de ex-prof. In het uitkamp ontbrak captain Bart de Koning. Hij keek lijdzaam en geblesseerd toe. “Het was niet veel.”

Groen-Wit – UVV ’40 5-1 (3-0)
1-0 Tijn van Galen, 2-0 Kevin de Haan, 3-0 Tijn van Galeb, 3-1 Sebastian de Meijer (pen.), 4-1 Yassine el Allouchi, 5-1 Zakaria Zerouali.