Datum: zondag 29 mei 2022, 15:02 - Auteur: Redactie

Groen-Wit verzekert zich van promotie-voetbal en blijft dromen van titel

Groen-Wit klopte zondag Schijf en is zeker van nacompetitie om promotie in 3A. Maar de club uit Princenhage hoopt nu op het wonder van Ulvenhout volgend weekend om alsnog kampioen te kunnen worden.

Hij begint zo langzamer hand een gooi te doen naar de topscorerstitel van Tijn van Galen, want Abdel Zerai scoorde opnieuw een penalty. De aanvoerder (foto) kreeg de laatste weken veel trappen vanaf elf meter en stelde ook deze keer niet teleur na de pauze, want voor rust ging het stroefjes voor beide clubs.

Spits Van Galen kon echter niet achterblijven en noteerde de 2-0. Uiteindelijk maakte Schijf nog de aansluitingstreffer, maar aan de tussenstand veranderde uiteindelijk niets meer, mede door de rode kaart van de Schijf-spits. Groen-Wit is nu zeker van de tweede plaats en kan nog altijd kampioen worden.

Victoria ’03 staat twee punten voor en heeft een doelsaldo dat beter is dan de Bredanaars (+7). De koploper uit Oudenbosch reist volgende week af naar Ulvenhout, waar UVV ’40 nog niet zeker is van lijfsbehoud. Groen-Wit moet op zijn beurt gaan winnen bij Philippine. Everything tot play for.

Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met trainer Martijn van Galen. “Bij 2-0 kregen we enkele niet te missen kansen, maar we waren sowieso heel de wedstrijd slordig. De eerste helft was onze slechtste helft van dit seizoen. Misschien is het de spanning, maar ook een goede tegenstander die er kort op zat.”

Groen-Wit – Schijf 2-1 (0-0)
1-0 Abdel Zerai (pen.), 2-0 Tijn van Galen, 2-1 Schijf.