Datum: zondag 13 maart 2022, 17:22 - Auteur: Redactie

Groen-Wit verzuipt volledig in topper dankzij blunders

Groen-Wit is zijn koppositie zondagmiddag op hardhandige wijze kwijt geraakt in 3A. Concurrent Victoria sloeg hard toe aan de Postillonstraat.

De defensie van Groen-Wit was het kwijt zondag in Princenhage. Eerst blunderde keeper Teun van Kerkvoorde, wat later viel ook de 0-2 na belabberd optreden van de hele laatste linie. Toen in de opbouw ook nog eens slordig werd gevoetbald daarna, stond het prompt 0-3. Pas bij een 0-4-tussenstand kon Jop van Galen iets forceren. Het was wel meteen een hele mooie 1-4, want met een bal achter het standbeen scoorde de jonge verdediger. Uiteindelijk werd het 1-5: een zeldzaam harde nederlaag voor Groen-Wit.

“We hadden voor rust een offday. Drie fouten, drie tegengoals. Ik had het vertrouwen dat we na rust een en ander recht konden zetten, maar helaas”, beseft coach Martijn van Galen als hij met Voetbalinbreda.nl spreekt. “Victoria liet ons de bal en profiteerde van onze fouten. Ze hebben het heel zakelijk aangepakt en dat pakte goed uit voor ze.”

“We hebben niet gebracht wat we tot nu hebben gedaan. Verder ben ik heel realistisch. We doen het goed dit seizoen, maar deze nederlaag kan gebeuren.” Wat voor Groen-Wit spreekt was de absentie van onder meer Tijn van Galen en Dirk Goudbeek en in de selectie heeft Corona ook invloed gehad.

Groen-Wit – Victoria ’03 1-5 (0-3)
0-1, 0-2, 0-3 en 0-4 Victoria ’03, 1-4 Jop van Galen, 1-5 Victoria ’03.