Datum: zondag 26 mei 2019, 17:58 - Auteur: Redactie

Groen-Wit viert periodetitel na glansrijke overwinning

Groen-Wit heeft zijn seizoen zondag besloten met winst van een periodetitel. In 3B was het volgend jaar op zaterdag acterende SCO de onderliggende partij in Princenhage en verloor dan ook ruim.

Aan de Postillonstraat wist Groen-Wit dat het minstens een punt moest behalen, anders kon Bavel nog periodekampioen wonnen, aangezien het thuis won van UVV ’40. Maar er was geen vuiltje aan de lucht voor de Bredanaars, want Abdel Zerai opende score en na twee goals van spits Tijn van Galen was het al gedaan met de bezoekers. De 3-1 viel nog wel, maar na de pauze gingen Mardoche Mputu, Zakaria Zerouali en Mouhcine Zerouali los: 6-2.

Volgend weekend toch nog voetbal dus voor de equipe van coach Martijn van Galen, als de reis naar Terneuzen wordt gemaakt voor het begin van de nacompetitie om promotie uiteindelijk. “Voetbalinbreda.nl vroeg aan het begin van het seizoen naar mijn doelstelling. Die heb ik toen niet gezegd. Als je me had gezegd dat we vierde zouden worden en nacompetitie zouden spelen, had ik je gelijk de hand geschudt. Dus wat betreft ranglijst ben ik dik tevreden. Toch had ik gehoopt wat stabieler zouden zijn”, verteld de ex-prof.

”Dat hebben we echt wel heel lang volgehouden. De laatste weken is er wat verval geweest. Nederlagen tegen Waspik en Gilze waren de dieptepunten. Maar nu was er weer een heel ander Groen-Wit. Met name de eerste helft echt goed. Strijdend voor iedere meter en vlot combinerend. Volgende week gaat het lastig worden. Terneuzen. Deze ploeg zit in een flow.” Wat heet, de Zeeuwen wonnen zondag nog met 8-1 bij SAB. Game on.

Groen-Wit – SCO 6-2 (3-1)
1-0 Abdel Zerai, 2-0 en 3-0 Tijn van Galen, 3-1 SCO, 4-1 Mordoche Mputu, 5-1 Zakaria Zerouali, 6-1 Mouhcine Zerouali, 6-2 SCO.