Datum: donderdag 14 april 2022, 21:30 - Auteur: Redactie

Groen-Wit voelt zich ‘genaaid’ in en tegen Terneuzen

Op een haar na was Groen-Wit weer koploper geworden van 3A donderdagavond, maar in een bizarre slotfase ging het mis. Terneuzen werd een handje geholpen en sleepte een gelijkspel uit het vuur.

Alhoewel de Zeeuwen voor rust de voorsprong pakten vanaf de strafschopstip en daarmee de kleedkamers opzochten na drie kwartier, kwam het bezoek uit Princenhage keihard terug in het hol van de leeuw. De Bredanaars kantelden de topper door goals van het aanvalstandem Tijn van Galen en Zakaria Zerouali: 1-2.

De gelijkmaker viel in de slotfase nog, maar volgens het uitkamp was de bal over de achterlijn vooraleer hij in het Groen-Wit-doel belandde. Frustratie en woede dus bij de gasten, maar dat werd alleen maar erger toen de 2-3 in de laatste minuten af werd gekeurd. Het bleef zodoende bij 2-2.

Beide ploegen schieten niks op met een punt in de jacht naar de titel. Voetbalinbreda.nl sprak na afloop met Groen-Wit-coach Martijn van Galen. “We zijn vanavond genaaid. Bij de gelijkmaker was de bal al twee meter over de achterlijn en dan keuren ze op ongelooflijke manier onze 2-3 af.”

Terneuzen – Groen-Wit 2-2 (1-0)
1-0 Terneuzen (pen.), 1-1 Tijn van Galen, 1-2 Zakaria Zerouali, 2-2 Terneuzen.