Datum: vrijdag 13 november 2020, 15:04 - Auteur: Redactie

“Groen-Wit heeft voetballend en als team stap gemaakt”

Voetbalinbreda.nl bespreekt in deze voetballoze periode met alle ‘Bredase’ ploegen de campagne tot dusver. Voor zondag derdeklasser Groen-Wit was het begin van het seizoen best goed, vergeleken met voorgaande jaren. De coronacrisis zette bij alle clubs een voorlopige streep door de competities, dus ook voor de ploeg uit Princenhage.

In het bekertoernooi bleek dat Groen-Wit nog niet klaar was voor het seizoen, want het was stadsgenoot PCP, dat zondag vierdeklasser is, dat er met de groepswinst vandoor ging na een spectaculaire thuiszege op Groen-Wit. In de competitie ging het beter: de Bredase volksclub pakte vier punten en twee duels en baalde alleen van de vlak voor tijd gestaakte 3-3 thuis tegen Terneuzen, waarover genoeg geschreven is. Trainer Martijn van Galen (foto) kijkt nog even met Voetbalinbreda.nl naar de sportieve prestaties tijdens de huidige pandemie.

“Het was natuurlijk een rare situatie, dat het seizoen abrupt stopte. In juni hebben we nog lekker getraind, in juli waren we vrij en in augustus was het een kwestie van opbouwen. Oefen- en bekerwedstrijden hebben we gebruikt als voorbereiding. Al met al stonden we fit aan de start van de competitie. De tweede wedstrijd gestaakt. De derde wedstrijd al geannuleerd wegens Corona-besmettingen bij de tegenstander. De vierde wedstrijd boekten we een mooie overwinning. Vervolgens stopte alles weer. Ik benieuwd wanneer de competitie weer gestart gaat worden.”

Puur naar het spelletje van zijn selectie gekeken is hij een stukje vrolijker, zo blijkt. “Voetballend en als team hebben we weer een stap vooruit gemaakt. Groen-Wit is nu een goede mix vanuit de eigen opleiding en ook ervaren spelers die weer helemaal gemotiveerd zijn. Dat samen met enkele jeugdspelers die we hebben laten debuteren geeft toch een positief gevoel.”